Sestry Plíškovy v Malajsii favoritky nezaskočily

Jakub Šafránek Jakub Šafránek
1. 3. 2012 9:22
Kristýna podlehla Pcheng Šuaj, Karolína A. Radwaňské
Karolína Plíšková na Radwaňskou nestačila.
Karolína Plíšková na Radwaňskou nestačila. | Foto: Reuters

Kuala Lumpur - Sestry Karolína a Kristýna Plíškovy dohrály na turnaji v Kuala Lumpur. Jejich cesta z kvalifikace skončila v osmifinále Malaysian Open, kde obě nestačily na vysoce favorizované soupeřky.

Kristýna proti světovému číslu 19 Pcheng Šuaj sice vyhrála první sadu 6:2, ale následující dva sety patřily čínské tenistce, která je ovládla po výsledku 6:1 a 6:4.

Celkově byl ale zápas relativně  vyrovnaný - jak na poměr získaných míčků (70 ku 61 pro Číňanku) tak třeba počet brejků (5:4 pro Pcheng Šuaj). 

Čtěte také:

Berdych půjde proti Murraymu, Rosol v Dubaji dohrál
Berdych smetl Beckera, sestry Plíškovy válí v Malajsii

Statečně bojovala o čtvrtfinále i Karolína Plíšková, která po setech 4:6 a 4:6 podlehla světové pětce a turnajové jedničce Agnieszce Radwaňské.

Utkání patrně rozhodlo horší druhé podání české tenistky, jež po něm získala jen 41 procent míčků, a nakonec pustila soupeřku ke třem brejkům.

Nejvíce ji ovšem musela mrzet ztráta první sady, v níž vedla už 4:1, ale Radwaňská dokázala tento pro sebe nepříznivý vývoj pěti hrami v řadě zvrátit.

Dnes se z českých tenistů a tenistek na světových kurtech představí už jen Tomáš Berdych, který ve čtvrtfinále turnaje v Dubaji vyzve světovou čtyřku Andy Murrayho. Zápas můžete přibližně od jedenácti hodin sledovat online ZDE.

Tenisový turnaj žen v Kuala Lumpuru (tvrdý povrch, dotace 220.000 dolarů):

Dvouhra - 1. kolo:

A. Radwaňská (1-Pol.) - Amanmuradovová (Uzb.) 6:2, 6:4.

2. kolo:

Pcheng Šuaj (3-Čína) - Kristýna Plíšková (ČR) 2:6, 6:1, 6:4, Daniiliduová (Řec.) - Gajdošová (4-Austr.) 6:4, 6:0, Rogowská (Austr.) - Dokicová (7-Austr.) 3:6, 6:4, 7:6 (7:2), A. Radwaňská (1-Pol.) - Karolína Plíšková (ČR) 6:4, 6:4.

 

Právě se děje

Další zprávy