Berdych půjde proti Murraymu, Rosol v Dubaji dohrál

Sport Sport
29. 2. 2012 19:30
Berdych smetl Lacka, Rosol nestačil na Tsongu
Tomáš Berdych letos zatím podlehl jen dvěma hráčům: Rafaelu Nadalovi a Juanu Martínu del Potrovi.
Tomáš Berdych letos zatím podlehl jen dvěma hráčům: Rafaelu Nadalovi a Juanu Martínu del Potrovi. | Foto: Reuters

Dubaj - Český tenista Tomáš Berdych postoupil přes Slováka Lukáše Lacka do čtvrtfinále turnaje v Dubaji. 76. hráče světa porazil sedmý hráč žebříčku 6:1 a 6:2.

Ve čtvrtfinále čeká Berdycha britský tenista a světová trojka Andy Murray, jenž dnes v osmifinále vyřadil Švýcara Marca Chiudinelliho 6:3 a 6:4.

"Rád hraju proti soupeřům, kteří dávají takové rány jako on. Pokusím se to neutralizovat. Může začít dělat chyby, ale já ho k nim musím donutit. Sám vám je nedá. Když budete hrát doprostřed dvorce, pak bude moci ty míče trefovat hodně dobře," prohlásil Murray před utkáním s Berdychem.

Čtěte také: Berdych smetl Beckera, sestry Plíškovy válí v Malajsii 

Stejně jako ve včerejším zápase s Benjaminem Beckerem měl Berdych poměrně hodně nevyrovnaná první podání. Na jednu stranu nastřílel během 68 minut hry osm es, ale na druhou stranu se v úspěšnosti servisu jen tak tak přehoupl přes šedesát procent a svému soupeři nabídl hned dvanáct brejkbolů.

Andy Murray postoupil v Dubaji do čtvrtfinále.
Andy Murray postoupil v Dubaji do čtvrtfinále. | Foto: Reuters

Naštěstí pro Berdycha byl ale Lacko na podání ještě nespolehlivější. Rodák z Valašského Meziříčí tak v prvním setu rychle vedl 4:0, ale i když poté ztratil vlastní servis, dotáhl sadu k vítězství 6:1

Druhý set se odvíjel podobně. Berdych rychle vedl 4:0 a přesto že za stavu 5:2 při vlastním podání prohrával již 0:40, nakonec gem otočil a získal pro sebe celý zápas.

S Murraym, kterého od nového roku trénuje Ivan Lendl, se Berdych doposud utkal čtyřikrát a třikrát zvítězil. Naposledy se potkali loni na turnaji v Paříži, kde Berdych triumfoval po setech 4-6, 7-6(5) a 6-4.

Ve druhém kole se s turnajem rozloučil Lukáš Rosol. Český tenista neměl šanci proti turnajové čtyřce Jo-Wilfriedu Tsongovi. Francouz zvítězil za 67 minut 6:3 a 6:4.

Do čtvrtfinále již postoupil také Janko Tipsarevič, který ve třech setech přehrál Flavia Cippolu. O semifinále si zahraje s krjanem Novakem Djokovičem,  který podle očekávání přehrál Ukrajince Sergeje Stachovskyho.

Tenisový turnaj mužů v Dubaji (tvrdý povrch, dotace 1,700.475 dolarů):

Dvouhra - 2. kolo:

Berdych (5-ČR) - Lacko (SR) 6:1, 6:2, Djokovič (1-Srb.) - Stachovskij (Ukr.) 7:6 (7:5), 6:3, Murray (3-Brit.) - Chiudinelli (Švýc.) 6:3, 6:4, Južnyj (Rus.) - Fish (6-USA) 6:2, 7:6 (7:0), Tipsarevič (7-Srb.) - Cipolla (It.) 6:7 (2:7), 6:1, 6:1, Tsonga (4-Fr.) - Rosol (ČR) 6:3, 6:4.

 

Právě se děje

Další zprávy