Rosol postoupil v Dubaji, čeká ho Baghdatis, či Tsonga

Jakub Šafránek Jakub Šafránek
27. 2. 2012 16:45
Sestry Plíškovy si zahrají hlavní část turnaje v Kuala Lumpur
Foto: Reuters

Dubaj - Lukáš Rosol postoupil na bohatě dotovaném trunaji v Dubaji do druhého kola. Francouze Adriana Mannarina porazil jednoznačně ve dvou setech dvakrát 6:2.

V další fázi turnaje, v němž si zahraje i světová sedmička Tomáš Berdych, nastoupí Rosol buďto proti Jo-Wilfriedu Tsongovi, nebo Marcosi Baghdatisovi.

Berdycha čeká v prvním kole Němec Benjamin Becker, 155. hráč světa, který se minulý týden překvapivě probojoval do semifinále turnaje v Memphisu. Z pěti dosavadních vzájemných duelů vyhrál český tenista čtyři.

Čtěte také:

Kvitová stáhla náskok Azarenkové. Byť obě nehrály
Hlaváčková s Hradeckou vyhrály titul v Memphisu

Rozjel už se také ženský turnaj v malajském Kuala Lumpur. Do hlavní části postoupily i Karolína a Kristýna Plíškovy, které se musely do prvního kola probít přes tři kvalifikační kola. Karolína se o postup do druhého kola utká s Kai-Chen Changovou, Kristýnu čeká Francouzka Iryna Brémondová.

Z českých tenistek se tento týden představí ještě Eva Birnerová, která si zahraje na antuce v mexickém Acapulcu proti Anně Tatišvilliové. Společně s Maďarkou Tímeou Babosovou si také vyzkouší čtyřhru.

Tenisový turnaj mužů v Dubaji (tvrdý povrch, dotace 1,700.475 dolarů):

Dvouhra - 1. kolo:

Rosol (ČR) - Mannarino (Fr.) 6:2, 6:2, Fish (6-USA) - Beck (Něm.) 6:1, 6:1, Golubjov (Kaz.) - M. Djokovič (Srb.) 6:3, 6:2.

Tenisový turnaj žen v Kuala Lumpur (tvrdý povrch, dotace 220.000 dolarů):

Dvouhra - 1. kolo:

Martičová (5-Chorv.) - Semaová (Jap.) 4:6, 6:4, 7:5, Dokičová (7-Austr.) - Mladenovicová (Fr.) 6:3, 6:1, Rogowská (Austr.) - Kostovová (Bulh.) 6:4, 6:0, Doiová (Jap.) - Pučkovová (Rus.) 4:6, 6:1, 6:2, Naraová (Jap.) - Lertčívakanová (Thaj.) 6:4, 6:3.

 

Právě se děje

Další zprávy