Kvitová bude hrát olympijský mix se Štěpánkem

Jakub Šafránek Jakub Šafránek
17. 2. 2012 15:41
Česká tenistka nebude pokračovat ve spolupráci s Berdychem
Petra Kvitová
Petra Kvitová | Foto: Reuters

Praha - Česká tenisová jednička Petra Kvitová již má jasno v tom, s kým nastoupí na letních olympijských hrách v Londýně do smíšené čtyřhry. Jejím partnerem bude třiatřicetiletý zkušený singlista i deblista Radek Štěpánek.

"V Londýně na olympijských hrách budu hrát MIXA s Radkem Štěpánkem," uvedla Kvitová ve stručném prohlášení na svém facebookovém profilu.

"Bude to určitě velký zážitek. A také moje poslední šance na zisk olympijské medaile. Pevně věřím, že budeme těžit z našich silných tenisových stránek," prohlásil Radek Štěpánek na tiskové konferenci v Prostějově. "Věřím, že mě Radek povede jako zkušený deblista. Můžeme uhrát na olympiádě dobrý výsledek," dodala Kvitová.

Čtěte také:

Kvitová pauzíruje a v žebříčku klesla na třetí místo
Berdych i Šafářová postoupili do čtvrtfinále

Štěpánek získal ve čtyřhře během své kariéry již třináct titulů, přičemž naposledy dokonce triumfoval na Australian Open, který vyhrál společně s Indem Leandrem Paesem.

Kvitová se normálně čtyřhře příliš nevěnuje. Ze dvaatřiceti zápasů, které během kariéry v deblu sehrála, jich vyhrála jen osm. Mix si vyzkoušela na letošním Hopmanově poháru, kde v páru s Tomášem Berdychem jednou vyhrála a jednou prohrála.

Varianta že by hrála s Berdychem i v Londýně padla údajně proto, že český tenista, který je aktuálně světovou sedmičkou, prý bude přes léto extrémně vytížený a neměl by sil i na mix.  

Česká jednička, která momentálně léčí své zranění achilovky, je třetí nejlepší hráčkou světa dle žebříčku WTA. Štěpánek, který tento týden vypadl v San Jose již ve druhém kole, je aktuálně světovým číslem 29.

 

Právě se děje

Další zprávy