Benešová porazila v sestrovražedném souboji Strýcovou

Jaroslav  Šindelář Jaroslav Šindelář
14. 2. 2012 19:05
Postoupily Šafářová i Cetkovská, Zakopalová vypadla
Iveta Benešová
Iveta Benešová | Foto: Reuters

Dauhá - Iveta Benešová porazila v 1. kole dvouhry v katarském Dauhá po setech 4:6, 6:3 a 6:1 svou deblovou parťačku Barboru Záhlavovou-Strýcovou.

Devětadvacetiletá česká tenistka se ve 2. kole utká s Rumunkou Simonou Halepovou, která vyřadila turnajovou patnáctku Slovenku Danielu Hantuchovou. 

Obě české tenistky se podílely před týdnem na postupu českému fedcupového týmu do semifinále přes Německo, když spolu za rozhodnutého stavu získaly ve čtyřhře čtvrtý český bod.

Turnaje se měla zúčastnit i aktuální světová trojka Petra Kvitová, která stejně jako Benešová vybojovala Češkám dva body. Kvůli doléčení achilovky se jej však rozhodla vynechat.

Čtěte také:
Kvitová pauzíruje a v žebříčku klesla na třetí místo

Do 2. kola postoupily i další dvě české tenistky. Lucie Šafářová porazila v poměru 6:3 a 6:4 Polku Urszulu Radwaňskou a v dalším kole se utká s někdejší světovou jedničkou - Dánkou Caroline Wozniackou.

To Petra Cetkovská měla s postupem mnohem více práce. Chorvatku Petru Martičovou zdolala po setech 7:6 a 7:5 a ve druhém kole se utká se Srbkou Anou Ivanovičovou.

Vypadla naopak Klára Zakopalová, která v prvním kole podlehla v poměru 4:6 a 1:6 Španělce Anabel Medinaové Garriguesové.

Výsledky:

Benešová - Záhlavová Strýcová 4:6, 6:3, 6:1, Šafářová - U. Radwaňská (Pol.) 6:3, 6:4, Cetkovská - Martičová (Chorv.) 7:6 (7:5), 7:5, Medinaová-Garriguesová (Šp.) - Zakopalová 6:4, 6:1.

 

Právě se děje

Další zprávy