Cetkovská jde v Paříži dál. Strýcová a Šafářová vypadly

Jaroslav  Šindelář Jaroslav Šindelář
7. 2. 2012 18:45
Cetkovská - Briantiová (It.) 6:3, 6:3
Petra Cetkovská
Petra Cetkovská | Foto: Reuters

Paříž - Petra Cetkovská jako jediná česká tenistka postoupila v úterních zápasech 1. kola turnaje v Paříži do druhého kola. Lucie Šafářová a Barbora Záhlavová-Strýcová naopak přes první kolo nepřešly.

Cetkovská porazila kvalifikantku Albertu Briantiovou z Itálie v poměru dvakrát 6:3, a připsala si tak druhou výhru v sezoně po vítězství v 1. kole Australian Open.

O účast ve čtvrtfinále bude šestadvacetiletá Cetkovská hrát proti Julii Görgesové, s níž se utkala jen jednou, a to už před pěti lety. Tehdy česká tenistka vyhrála v tie-breaku třetího setu. Nyní je coby 31. hráčka světa o deset příček ve světovém žebříčku níže.

Čtěte také:
České tenistky jsou v semifinále. Doma vyzvou Itálii
Kvitová na sportovního ´Oscara´ nedosáhla

Ostatní dvě Češky naopak nestačily na německé soupeřky. Další kvalifikantka Mona Barthelová porazila Záhlavovou-Strýcovou v poměru 6:3 a 6:2, Šafářová podlehla v poměru 2:6 a 6:7 Angelique Kerberové.

Ta se stejně jako Záhlavová-Strýcová zúčastnila víkendového zápasu 1. kola Fed Cupu mezi Německem a Českem ve Stuttgartu, který Češky vyhrály 4:1 na zápasy a postoupily do semifinále. Kerberová však jako jediná z německých tenistek ve svém zápase uspěla.

Výsledky:

Dvouhra - 1. kolo:
Cetkovská - Briantiová (It.) 6:3, 6:3, Kerberová (9-Něm.) - Šafářová 6:2, 7:6 (7:3), Barthelová (Něm.) - Záhlavová-Strýcová 6:3, 6:2.

Čtyřhra - 1. kolo:
Niculescuová, Rosolská (4-Rum./Pol.) - Hrdinová, Kristýna Plíšková 6:4, 5:7, 10:6.

 

Právě se děje

Další zprávy