Berdych porazil Monfilse a slaví první letošní titul

Sport Sport
5. 2. 2012 17:25
Český tenista si před Davis Cupem zvedl sebevědomí
Foto: Reuters

Montpellier - Téměř jako nůž máslem projel Tomáš Berdych tenisovým turnajem ve francouzském Montpellieru a slaví svůj první letošní titul a sedmý celkově na okruhu ATP.

Až do finále český tenista neztratil ani set, v bitvě o celkový triumf porazil Gaela Monfilse ale až ve třech sadách 6:2, 4:6 a 6:3. Za triumf v turnaji inkasoval 2,3 milionu korun a 250 bodů do žebříčku.

"Bylo to velmi vyrovnané a jsem nadšený, že jsem dokázal strhnout výhru na svoji stranu," řekl po zápase šestadvacetiletý rodák z Valašského Meziříčí.

Čtěte také:

České tenistky jsou díky Kvitové v semifinále Fed Cupu
Berdych si v Montpellieru zahraje o první titul sezony

Zprvu to ale znovu vypadalo na hladké vítězství. Berdych vzal Monfilsovi hned jeho první podání a brzy vedl v prvním setu 3:0. Ten nakonec skončil jasně 6:2 pro českého tenistu.

Druhá sada ale měla úplně jiný průběh. Francouz se oklepal a i on brejknul soupeřův servis. Přestože Berdych bojoval, aby získal ztracený game zpátky, tak se mu to především kvůli zlepšenému podání Francouze nepodařilo.

V rozhodující sadě to bylo dlouho vyrovnané. Až za stavu 4:3 získal po dlouhém boji Berdych soupeřův servis pro sebe, následně ho i potvrdil a vyhrál tak celý turnaj, teprve druhý halový v kariéře.

"Tomáš odehrál skvělý zápas, nedal mi moc manévrovacího prostoru. Snažil jsem se hrát agresivněji, dobře returnoval, bojoval, ale nestačilo to," řekl Monfils.

V pondělí česká tenisová jednička dorazí do Ostravy, kde se připojí ke zbytku davicupového týmu a kde se už příští víkend v prním kole poháru Češi střetnou s reprezentací Itálie.

Tenisový turnaj mužů v Montpellieru (tvrdý povrch, dotace 450.000 eur):

Dvouhra - finále:
Berdych (1-ČR) - Monfils (3-Fr.) 6:2, 4:6, 6:3.

Čtyřhra - finále:
Mahut, Roger-Vasselin (Fr.) - Hanley, J. Murray (3-Austr./Brit.) 6:4, 7:6 (7:4).

 

Právě se děje

Další zprávy