Kvitová je nejlepší. Češku vyhlásili za tenistku roku

ČTK Aleš Vávra ČTK, Aleš Vávra
14. 11. 2011 19:20
Cenu dostala i Květa Peschkeová
Petra Kvitová.
Petra Kvitová. | Foto: Reuters

St. Petersburg - Česká tenistka Petra Kvitová je nejlepší hráčkou roku. Prestižní ocenění jí udělila organizace WTA a uzavřela tak tím nejlepším způsobem snovou sezonu jednadvacetileté české lvice.

Kvitová, která letos vyhrála Wimbledon, Turnaj mistryň, další čtyři turnaje i Fed Cup s českým týmem, získala ještě dvě další ceny.

"Tahle sezona je prostě jako sen. Je neuvěřitelná pocta získat cenu pro nejlepší hráčku roku a připojit se tak k nejlepším hráčkám historie, zvlášť k Martině Navrátilové," uvedla mladá tenistka na webu WTA.

Čtěte také:

Český tenis září. Kvitová a spol. zakončily rok snů
Tenistka Kvitová ztrácí na světový trůn jen 115 bodů
Kvitová má na to být jedničkou. Sama to ale neřeší
Rok Kvitové. Po Wimbledonu ovládla i Turnaj mistryň

Právě Navrátilová byla dosud jedinou českou rodačkou, která ocenění pro nejlepší tenistku roku získala.

Kvitová dostala od zástupců světových médií nejvíce hlasů v hlavní anketě a novináři jí zároveň zvolili hráčkou, která se v letošním roce nejvýrazněji zlepšila.

Českou tenistku ocenili kromě médií i její kolegyně. Od nich dostala takzvanou Karen Krantzcke Sportsmanship Award, ve které se oceňuje profesionalismus, přístup a smysl pro fair play.

"Rok 2011 si navždycky uchovám v paměti a budu na něm stavět," okomentovala své úspěchy Kvitová.

Poctu si užívá také šestatřicetiletá Květa Peschkeová. Ta společně se Slovinkou Srebotnikovou utvořila nejlepší deblový pár sezony. Dvojice vyhrála Wimbledon a dalších pět turnajů.

Tuto cenu před Peschkeovou získaly Navrátilová, Jana Novotná a Helena Suková.

Nástupkyní Kvitové na pozici nováčka roku se stala Rumunka Irina-Camelia Beguová, comebackem roku byly vyhlášeny výkony Sabine Lisické z Německa. Hráčky označily za nejlepší turnaje ve Stuttgartu a Acapulku. Fanoušci mají ve dvouhře nejraději Polku Agnieszku Radwaňskou a ve čtyřhře bělorusko-ruskou dvojici Viktoria Azarenková, Maria Kirilenková

 

Právě se děje

Další zprávy