Kvitová smetla Wozniackou a bude hrát semifinále

Aleš Vávra Aleš Vávra
27. 10. 2011 22:35
Kvitová-Wozniacká 6:4,6:2, Azarenková-Li Na 6:2,6:2
Petra Kvitová.
Petra Kvitová. | Foto: Reuters

Istanbul - K dalšímu životnímu úspěchu má v Istanbulu nakročeno Petra Kvitová. Česká tenistka ve svém druhém utkání na Turnaji mistryň porazila světovou jedničku Dánku Caroline Wozniackou 6:4, 6:2 a zajistila si postup do semifinále prestižního turnaje.

Kvitová porazila dánskou královnu světového tenisu podruhé v kariéře a bilanci vzájemných utkání snížila na 2:3 pro soupeřku.

Klíčem k úspěchu byly úvodní hry obou setů, ve kterých česká hráčka sebrala Wozniacké její servis a vzápětí brejk potvrdila.

Čtěte také:

Utkání mezi Kvitovou a Wozniackou jsme sledovali ŽIVĚ
Kvitová jde na Wozniackou. Může být světovou dvojkou
Turnaj mistryň: Šarapovová končí, prohrála i Wozniacká
Kvitová na úvod Turnaje mistryň porazila Zvonarevovou

V pátek se Kvitová střetne v závěrečném zápase Červené skupiny s Polkou Agnieszkou Radwaňskou. Pokud jí porazí, poskočí v žebříčku WTA na druhé místo.

"Proti Caroline je to vždycky hodně těžký zápas. Dnes se mi ale podařilo hrát hodně tvrdě a rychle," řekla po zápase na kurtu usměvavá, teprve jednadvacetiletá tenistka.

Kvitová očividně na začátku utkání netrpěla takovou nervozitou jako v úterním úvodním duelu proti Rusce Zvonarevové. Hned sebrala Wozniacké servis a vzápětí brejk potvrdila.

Sama si po celý první set své podání poměrně jistě udržela a zaslouženě vyhrála 6:4. Velkou zbraní české tenistky byly tradičně tvrdé prohozy a časté úspěšné výlety k síti.

Kvitová zahrála 31 vítězných míčů

Wozniacká se po první sadě nechala ošetřovat, lékařka jí dokonce na kurtu měřila tlak. Další účast v zápase ovšem dánské hráčce nezakázala.

V úvodu druhé sady musela světová jednička zažít nepříjemné deja vu. Znovu totiž hned v první hře ztratila svůj servis a nabídla soupeřce rozhodující náskok.

Viktoria Azarenková.
Viktoria Azarenková. | Foto: Reuters

Kvitová nepohrdla a ve druhé sadě jasně dominovala. Vedla 4:0, pak 5:1, a první její nejisté momenty přišly až poté, co si za stavu 5:2 vypracovala dva mečboly. Ty po nevynucených chybách neproměnila a nakonec musela o rozhodující gem tvrdě bojovat.

Kvitová proměnila až čtvrtý mečbol a zaslouženě zdvihla ruce nad hlavu. V utkání zahrála jednatřicet vítězných míčů.

Podobně suverénní výkony na Turnaji mistryň podává Běloruska Viktoria Azarenková. Ta v prvním čtvrtečním zápase vyřídila Číňanku Li Na 6:2, 6:2 a také postoupila do semifinále.

Blízko postupu je také nejhůře nasazená hráčka, Polka Agnieszka Radwaňská. Ta v poslední zápase třetího hracího dne vydřela výhru nad Ruskou Verou Zvonarevovou po setech 1:6, 6:2, 7:5.


Červená skupina:

Kvitová (3-ČR) - Wozniacká (1-Dán.) 6:4, 6:2.

Radwaňská (8-Pol.) - Zvonarevová (6-Rus.) 1:6, 6:2, 7:5.

1. Kvitová 2 2 0 4:0 2
2. A. Radwaňská 2 1 1 3:3 1
3. Wozniacká 3 1 2 3:5 1
Zvonarevová 3 1 2 3:5 1

Bílá skupina:

Azarenková (4-Běl.) - Li Na (5-Čína) 6:2, 6:2.

1. Azarenková 2 2 0 4:0 2
2. Stosurová 2 1 1 2:2 1
Li Na 2 1 1 2:2 1
4. Šarapovová 2 0 2 0:4 0

 

Právě se děje

Další zprávy