Kvitová má jistý Turnaj mistryň, Šarapovová jí vzdala

Jakub Šafránek Jakub Šafránek
29. 9. 2011 15:49
Tokio: Kvitová - Šarapovová 4:3, skreč.
Maria Šarapovová a Petra Kvitová po předčasně ukončeném duelu v Tokiu.
Maria Šarapovová a Petra Kvitová po předčasně ukončeném duelu v Tokiu. | Foto: Reuters

Tokio - Česká tenistka Petra Kvitová si na bohatě dotovaném turnaji v Tokiu zajistila účast na elitním Turnaji mistryň. Ve čtvrtečním čtvrtfinálovém duelu jí totiž vzdala zápas světová dvojka Maria Šarapovová.

Kvitová tak postoupila do semifinále, čímž si zajistila potřebné body pro účast na prestižním závěrečném turnaji sezony. Navíc se v pondělním žebříčku WTA posune na páté místo před Číňanku Li Na.

"Mám radost. Velkou. Společně s finále Fed Cupu to bude mimořádné zakončení sezony," citoval Kvitovou server iDnes. "Je příjemné to slyšet, ale jsou to jen čísla. Pro mě je podstatné, že zase hraju svůj tenis."

Čtěte také:

Kvitová postoupila v Tokiu do čtvrtfinále
Kvitová v Tokiu bez problémů postoupila do osmifinále

Dnešní zápas se Šarapovovou v Tokiu skončil překvapivě už po sedmi odehraných hrách. Repríza finále letošního Wimbledonu nabídla v úvodu velice vyrovnaný tenis, v němž si až do stavu 4:3 obě hráčky víceméně bez problémů držely servis.

 

Jenže právě při jednom ze svých podání Ruska špatně dopadla na levou nohu a zvrtnul se jí kotník. Po konzultaci s lékařem pak zápas raději okamžitě vzdala.

Petra Kvitová na turnaji v Tokiu.
Petra Kvitová na turnaji v Tokiu. | Foto: Reuters

"Odehrála jsem míč a pak nějak divně dopadla na levou nohu. Ucítila jsem ostrou bolest a najednou jsem byla na zemi. Věděla jsem, že s tím nepůjde pokračovat," řekla Šarapovová.

V semifinále se Petra Kvitová utká se světovou čtyřkou Verou Zvonarevovou, s níž má vyrovnanou bilanci dvou výher a dvou porážek.

"Naposledy jsem spolu hrály na antuce v Madridu a porazila jsem ji. Je to velice dobrá hráčka, skvěle servíruje a má výborné údery," uvedla Kvitová na adresu rodačky z Moskvy.

Druhou semifinálovou dvojici v Tokiu utvořily Agnieszka Radwaňská, jež vyřadila přemožitelku Caroline Wozniacké Kaiu Kanepiovou, a Victoria Azaraneková, která snadno přemohla Marii Kirilenkovou.

Tenisový turnaj žen v Tokiu (tvrdý povrch, dotace 2,060.000 dolarů):

Dvouhra - čtvrtfinále:

Azarenková (3-Běl.) - Bartoliová (7-Fr.) 7:5, 6:0, Zvonarevová (4-Rus.) - Kirilenková (Rus.) 6:3, 6:3, Kvitová (5-ČR) - Šarapovová (2-Rus.) 4:3 skreč, A. Radwaňská (9-Pol.) - Kanepiová (Est.) 6:2, 7:6 (9:7).

Čtyřhra - čtvrtfinále:

Kingová, Švedovová (3-USA/Kaz.) - Grandinová, Uhlířová (JAR/ČR) 6:4, 6:4.

 

Právě se děje

Další zprávy