Los Davis Cupu: Češi v únoru přivítají v Ostravě Italy

Jakub Šafránek Jakub Šafránek
21. 9. 2011 14:18
V samostatné historii Češi s Italy jednou prohráli
Foto: Pavel Lebeda - Česká sportovní

Bangkok - Česká republika se v prvním kole elitní skupiny Davis Cupu příští rok na jaře utká s výběrem Itálie. O soupeři Berdycha a spol. rozhodl středeční los v thajském Bangkoku.

Hrát se bude na začátku února v Ostravě, jelikož naposledy hostila vzájemný duel italská Neapol. Češi tam před šestnácti lety prohráli 1:4, přičemž o jediný bod českého výběru se tehdy postaral Daniel Vacek.

"Myslím si, že los je příjemný, mohli jsme dostat mnohem těžší soupeře," reagoval kapitán Jaroslav Navrátil. "Nesmíme je hlavně podcenit. Důležité je, že bychom měli hrát doma a že by po dohodách měli nastoupit jak Radek Štěpánek, tak Tomáš Berdych."

Čtěte také:

Španělé si zahrají ve finále Davis Cupu s Argentinci
Český triumf v baráži završili Hájek a debutant Rosol

Češi v sestavě s Berdychem (9.) a Štěpánkem (25.) po senzační jarní prohře s Kazachstánem museli letos o udržení v elitní skupině bojovat s Rumuny, které ale o víkendu přesvědčivě zdolali na jejich kurtech 5:0.

Italové v sestavě se světovým číslem 39 Fabiem Fogninim a světovou 50 Potitem Staracem letos postoupili do Světové skupiny po 11 letech, když nejprve smetli Slovince 5:0 a v zářijové baráži porazili Chile 4:1.

Bilance vzájemných duelů mezi týmovými jedničkami a dvojkami vyznívá lépe pro Čechy. Jak Berdych, tak Štěpánek dvakrát přehráli Staraceho, a současně oba jednou porazili a jednou podlehli Fogninimu.

Foto: Pavel Lebeda - Česká sportovní

V případě, že by se Čechům podařilo přesi Italy postoupit, narazili by na lepšího z duelu Srbsko-Švédsko.

"Nechci předbíhat, ale pokud my a Srbové postoupíme, budeme hrát doma. Srbové každopádně  mají velkou sílu, Novaka Djokoviče a další dva hráče do elitní patnáctky, nicméně zase doma by byla skvělá atmosféra," tvrdí Navrátil. 

Zajímavého soupeře dostali pro duel euro-africké zóny Slováci, kteří se o naději na postup mezi elitu utkají s Velkou Británií. Hodně sledované budou také duely Německo - Argentina a zejména Švýcarsko USA.

Los Světové skupiny Davisova poháru 2012:

Španělsko - Kazachstán, Rakousko - Rusko, Kanada - Francie, Švýcarsko - USA, ČR - Itálie, Srbsko - Švédsko, Japonsko - Chorvatsko, Německo - Argentina.

 

Právě se děje

Další zprávy