VIDEO Tak sebevědomý Djokovič odvracel mečboly Federera

Jakub Šafránek Jakub Šafránek
11. 9. 2011 11:30
Srbský tenista postoupil do finále US Open
Foto: Reuters

New York - Železné nervy a pořádnou porci sebevědomí ukázal v sobotní semifinále tenisového US Open srbský tenista a světová jednička Novak Djokovič.

Populrní "Nole" totiž v souboji s Rogerem Federerem dotáhl ztrátou dvou setů a v rozhodující páté sadě odvrátil dva mečboly švýcarského tenisty. A právě v této situaci si počínal na kurtu velice suverénně

Poté, co křížným returnem odvrátil první z mečolů totiž zdvihl ruce k divákům a žádal si jejich obdiv. A měl na něj plné právo, jeho return byl zkrátka fantastický.

Čtěte také:

Federer neproměnil dva mečboly. Do finále jde Djokovič
Berdych a Štěpánek do Rumunska na Davis Cup pojedou

"Takhle bych to nikdy nezahrál," divil se po zápase obdivně Federer. "Vůbec nechápu jak v takové (mečbolové) situaci mohl zahrát takový úder. Ale možná, že pro něj je to normální."

Při druhém mečbolu pak Djokovič sice tak tak dostal míč za síť, ovšem Federera zastavila páska, která jeho vítězný úder odvrátila do zámezí. Sám Djokovič o tři hry později ve stejné situaci nezaváhal, když proměnil po dobrém servisu první mečbol.

"Je to moje největší letošní vítězství," uvedl po zápase Djokovič. "Prohrával jsem o dva sety a nakonec zvítezil. To se mi moc často nestává."

Na rozhodující výměny duelu Federer - Djokovič se můžete podívat zde (zdroj: youtube.com)

 

Právě se děje

Další zprávy