Kvitová se i přes vypadnutí posune na šesté místo

ČTK ČTK
12. 8. 2011 12:30
Kvitová se s Li Na posune před Šarapovovou
Petra Kvitová.
Petra Kvitová. | Foto: Reuters

Toronto - Wimbledonská vítězka Petra Kvitová se v pondělním vydání žebříčku WTA posune na šesté místo a o jednu pozici vylepší své maximum. České tenistce k tomu pomůže bodová ztráta Rusky Marie Šarapovové.

Jednadvacetiletá Kvitová sice prohrála na turnaji v Torontu ve třetím kole, ale do žebříčku si připíše 124 bodů, jelikož loni touto dobou nic neuhrála.

Naopak Šarapovová ztratí téměř pět set bodů za loňskou finálovou účast na turnaji v Cincinnati, který se hrál v tomto termínu, a klesne z pátého na sedmé místo.

Čtěte také:
Šafářová zdolala Schiavoneovou. Federera přehrál Tsonga
Clijstersová v Cincinnati nenastoupí. US Open je ohroženo

Kvitová před rokem nezvládla po semifinále na trávě v All England Clubu roli favoritky, pětkrát za sebou prohrála a na US Open vypadla ve třetím kole. Proto nyní body jen připisuje a má teoreticky šanci poskočit až na druhé místo.

"Vyhrávat nejde donekonečna"

V Torontu hrála poprvé od wimbledonského triumfu a doléčení zraněného stehenního svalu a prohrála jasně s Němkou Andreou Petkovicovou.

Maria Šarapovová.
Maria Šarapovová. | Foto: Reuters

"Takový je sport, nejde vyhrávat donekonečna, ale americká tour zdaleka nekončí!" uvedla česká tenistka na svém profilu na sociální síti Facebook.

"Nehrála jsem vůbec dobře," řekla Kvitová pro kanadská média po prohře 1:6 a 2:6 ve větrných podmínkách. "Už v prvním kole utkání to nebylo ono a ve druhém jsme hrála špatně. Udělala jsem příliš mnoho chyb z forhendu," popsala.

Již příští týden se v generálce na grandslamové US Open představí na dalším silně obsazeném turnaji v Cincinnati. Z prohry v Torontu si ale hlavu nedělala.

"Smutná nejsem, jsem v pohodě, ale potřebuji se dostat do zápasového rytmu. Beru to jako přípravu na US Open a vím, že mám před sebou hodně práce," dodala.

 

Právě se děje

Další zprávy