Srbská tenistka si spletla města. Přistála na poušti

ČTK ČTK
2. 8. 2011 13:45
Bojana Jovanovská přistála o 1500 km mimo cíl
Bojana Jovanovská
Bojana Jovanovská | Foto: Reuters

Carlsbad - Záměna měst připravila mladé srbské tenistce Bojaně Jovanovské krušné chvilky a stovky kilometrů cesty navíc před turnajem v Carlsbadu. Místo do Kalifornie totiž přiletěla do Nového Mexika na jihozápadě USA.

Devatenáctiletá Srbka hrála minulý týden v americkém státě Maryland, a když vypadla ve čtvrtfinále, vydala se v neděli ráno napříč Spojenými státy na další turnaj.

Jenže si spletla dvě města a po cestě přes Dallas a Albuquerque přistála o 1500 kilometrů jinde, v malém městečku v poušti.

"Na letišti se mě ptal nějaký pán: Co tady děláte? Hrajete tenis? Řekla jsem, že jo, že tady máme turnaj. A on se podivil: Tady?" líčila už ve správném Carlsbadu. Unavená volala pořadatelům a od nich se dozvěděla to, co tušila: je na špatném místě.

Čtěte také:
Serena Wiliamsová má po roční pauze znovu titul
Štěpánek začal na betonu výhrou nad Petzschnerem

"Ještě než se to vysvětlilo, říkali mi, ať počkám na letišti, že pro mě přijdou. Jenže nikdo pořád nešel. Volala jsem znova, že prý už jsou na letišti a hledají mě. A já říkám: vždyť jsem tady úplně sama, to mě nevidíte? No a pak se zeptali, jestli jsem v Carlsbadu v Kalifornii nebo v Novém Mexiku."

Do správného města se po peripetiích a noci strávené v úplně jiném státě dostala pouhou půlhodinu před plánovaným začátkem svého zápasu. Za čtvrt hodiny se rozcvičila a až po třísetové bitvě podlehla italské favoritce Robertě Vinciové.

Jovanovská má v plánu zůstat v Carlsbadu a připravovat se tam na další turnaj WTA Tour v Torontu. Jenže vedle toho kanadského existuje nejméně sedm dalších měst jménem Toronto napříč americkým Středozápadem...

 

Právě se děje

Další zprávy