Kvitová a spol pojedou v 1. kole Fed Cupu do Německa

Jaroslav  Šindelář Jaroslav Šindelář
17. 7. 2011 12:30
Češky pojedou už popáté v řadě na půdu soupeře
Petra Kvitová
Petra Kvitová | Foto: Reuters

Kóbe - Soupeřkami českých tenistek v prvním kole příštího ročníku Fed Cupu budou Němky. Petra Kvitová a spol. pojedou na půdu soupeře, zápas se bude hrát 4. a 5. února.

Los v japonském Kóbe přisoudil finalistkám letošního ročníku kolem kapitána Petra Pály těžké soupeřky. Hned dvě jsou v první dvacítce žebříčku WTA.

Jedničkou je jedenáctá hráčka světa Andrea Petkovicová, dvojkou pak světová šestnáctka Julia Görgesová. Navíc se německá kapitánka Barbara Rittnerová může opřít i o semifinalistku letošního ročníku Wimbledonu Sabine Lisickou.

Pála považuje Němky za možná nejtěžšího protivníka. Los mohl Češkám přisoudit zápas v domácím prostředí proti Srbsku, či Ukrajině, nebo duel ve Španělsku.

Čtěte také:
Berdycha a spol. čeká v baráži Davis Cupu Rumunsko

"Určitě je to jeden ze dvou nejtěžších soupeřů. Vzhledem k vyrovnanosti německého týmu a formě, v jaké momentálně jejich hráčky hrají, je to možná ten nejsilnější soupeř," řekl ČTK Pála.

"Ukrajina doma by byla ideální, ale člověk si nevybere. Budeme se s tím muset poprat, máme také silný tým, takže jsem zvědav, s čím na nás příští rok vyrukují," dodal.

 

Češky se s Němkami utkaly loni rovněž v 1. kole Světové skupiny. V Brně tehdy zvítězily 3:2, když o postupu rozhodly až v závěrečné čtyřhře. Celkově pak české či československé tenistky v šesti zápasech prohrály s Němkami jen jednou.

Češky i se zmíněným listopadovým finále v Moskvě proti Rusku pojedou ven už popáté v řadě. Naposledy hrály před domácím publikem právě proti Německu. 

Los 1. kola Světové skupiny:

Německo - Česko, Rusko - Španělsko, Belgie - Srbsko, Itálie - Ukrajina.

 

Právě se děje

Další zprávy