Jedno vřeštění Kvitová umlčela, ve finále ji čeká další

ČTK ČTK
2. 7. 2011 6:00
Ve finále půjde o to, zda Kvitová udrží nervy na uzdě
Petra Kvitová.
Petra Kvitová. | Foto: Reuters

Londýn - V sobotu půjde ve Wimbledonu zřejmě nakonec o to, zda Petra Kvitová udrží nervy na uzdě, až nastoupí na kurt ke svému prvnímu grandslamovému finále.

Napsal to dnes list The Times, který stejně jako další britské deníky věnuje české tenistce relativně značný prostor.

"Trvá na tom, že není nervózní, že si to užívá a chce v tom pokračovat. Ale ve čtvrtek nastoupila proti hráčce, která je stejně stará a byla poprvé v semifinále grandslamu," napsaly The Times o výhře nad Běloruskou Viktorií Azarenkovou.

Čtěte také:

Kvitová: Půjdu se na kurt se Šarapovovou porvat
Kvitová se na Wimbledonu utká s Šarapovovou o titul

Ve finále Kvitovou čeká čtyřiadvacetiletá Ruska Maria Šarapovová, která Wimbledon už vyhrála v roce 2004.

"Tak zvaná stará dáma mezi semifinalistkami má vyrovnanost bývalé šampionky, která už všechno viděla a čelila každé otázce, na kterou je možné se zeptat," napsal list.

"V kontrastu s ní Kvitová, jejíž angličtina je poměrně omezená, tam sedí s rozpuštěnými vlasy a tváří se ohromeně, že by se někdo vůbec mohl zajímat o to, na jaké filmy se dívá, nebo jaké byly její emoce, když zlikvidovala svou soupeřku," uvedl.

Maria Šarapovová.
Maria Šarapovová. | Foto: Reuters

"Byla to totiž opravdu likvidace. Utkání se protáhlo na tři sety, ale Kvitová stále vypadala jako vítězka a diváci z ní byli nadšení," dodal list k semifinálovému zápasu s Azarenkovou.

"Petra umlčela vřeštění Azarenkové," nadepsal článek o semifinále Daily Mail. "Jedna věc je jistá - díky tomu, že Petra Kvitová postoupila, bude sobotní finále tišší."

Výkřiků, kterými provázejí své údery Azarenková i Šarapovová, si všiml i další bulvární list The Sun. "Nyní Kvitová čelí opravdu velkému rámusu ženského tenisu, Marii Šarapovové," napsal The Sun.

Britské listy se ve sportovních přílohách zaměřují především na semifinálové utkání domácího favorita Andyho Murrayho a mezi ženami přece jen věnují víc místa Šarapovové, která patří mezi největší tenisové celebrity. Avšak i v jejím případě si všímají, že nepředvedla v semifinále bezchybný výkon a zahrála 13 dvojchyb.

The Daily Telegraph píše o "nejisté Šarapovové", zatímco Daily Mail jí uvedl titulkem "Servis není v ceně". "Křehkou krásku, která si podmanila zemi před sedmi lety, už dávno nahradila zcestovalá obchodnice s hrozivým odhodláním a ohromným majetkem.

Na tom není samozřejmě nic špatného, ale nepředpokládejte, že se bude situace opakovat a diváci na centrálním kurtu projeví stejnou vřelost," myslí si The Daily Telegraph.

Zájem zahraničních novinářů o Kvitovou vzrostl až po čtvrtfinálovém vítězství na Bulharkou Cvetanou Pironkovovou, kdy musela poprvé na tiskové konferenci čelit otázkám v angličtině.

Když porazila Azarenkovou, byl sál už skoro plný zahraničních korespondentů, kteří se zajímali nejen o zápas a tenis, ale snažili se o ní získat i nějaké osobní informace.

"Tak nám o sobě něco řekněte, Petro. Co děláte, když nehrajete tenis?" ptal se italský novinář. Když Kvitová odpověděla, že je ráda s rodinou, chodí do kina a čte, tak aspoň navrhoval, jestli chodí tančit nebo nakupovat. Když svou odpověď zopakovala, vypáčili z ní novináři aspoň to, že má ráda detektivky.

Osobní informace o Kvitové se snažil přinést i The Daily Telegraph, když napsal o otci české tenistky, že má rád filmy. Ztroskotal ale na záludnostech slovanských jménem a uvedl, že se jmenuje Jiří Kvitová.

 

Právě se děje

Další zprávy