Kotalík se po hubených letech v NHL vrací k Sabres

Sport ČTK Sport, ČTK
25. 6. 2011 18:04
V Buffalu Kotalík prožil nejlepší léta své kariéry
Aleš Kotalík v Buffalu prožil svá nejlepší léta.
Aleš Kotalík v Buffalu prožil svá nejlepší léta. | Foto: Reuters

St. Paul - Český hokejový útočník Aleš Kotalík se po více než dvou letech vrací v NHL do Buffala. Jednatřicetiletého střelce, který se v poslední době v zámoří trápil a část uplynulé sezony strávil na farmě Calgary v Abbotsfordu, vyměnili Flames spolu s obráncem Robynem Regehrem a volbou v druhém kole draftu v příštím roce za beka Chrise Butlera a forvarda Paula Byrona.

Dvaatřicetiletý Kotalík v Buffalu, které jej draftovalo v roce 1998 v šestém kole, strávil své nejlepší sezony v NHL. Působil tam od roku 2001 a v březnu 2009 byl vyměněn do Edmontonu, kde dohrál sezonu. Pak podepsal jako volný hráč tříletou smlouvu s New Yorkem Rangers na devět milionů dolarů.

V únoru loňského roku jej získalo Calgary, ale tam se mu podobně jako v Rangers nedařilo podle představ. V uplynulé sezoně za Calgary odehrál 26 utkání a připsal si šest bodů za čtyři trefy a dvě asistence. V nižší AHL zaznamenal v 25 duelech 18 bodů za šest tref a 12 přihrávek.

Čtěte také:

Oilers draftovali jak č.1 Nugenta, pak si vzali Musila
Olesz míří za Frolíkem do Chicaga Blackhawks
Útočníka Voráčka vyměnili z Columbusu do Philadelphie

Ještě na příští sezonu má kontrakt s ročním příjmem tří milionů dolarů. Kotalík v NHL odehrál celkem 542 zápasů a nasbíral 284 bodů za 136 gólů a 148 přihrávek. V 34 duelech play off přidal šest branek a devět asistencí.

Před lety si zahrál i za českou reprezentaci s níž získal bronz na OH v turíně.
Před lety si zahrál i za českou reprezentaci s níž získal bronz na OH v turíně. | Foto: Reuters

Jednatřicetiletý Regehr má ještě na dva roky kontrakt s roční gáží čtyř milionů dolarů. Ve smlouvě má klauzuli, že nemůže být vyměněn, ale s trejdem souhlasil.

Dosud působil jen v Calgary, v jehož dresu sehrál v NHL 827 utkání a připsal si 163 bodů za 29 branek a 134 asistencí. V 41 duelech play off přidal tři trefy a 12 nahrávek.

Dvaadvacetiletý Byron zatím dostal šanci v NHL jen v osmi utkáních. O dva roky starší Butler má na kontě 155 duelů, v nichž si připsal 36 kanadských bodů.

 

Právě se děje

Další zprávy