Štěpánek: Nezasloužil jsem si prohrát, jsem naštvanej

ČTK ČTK
21. 6. 2011 19:15
Nas.anej jsem jak brigadýr, ale co s tím nadělám
Radek Štěpánek
Radek Štěpánek | Foto: Reuters

Londýn - Radek Štěpánek po neproměněném mečbolu a pětisetové prohře se Španělem Fernandem Verdaskem v prvním kole Wimbledonu cítil smutek a naštvání.

Je ale přesvědčený, že hraje dobře a že jeden vyhraný důležitý zápas by ho mohl vrátit na vítěznou vlnu.

"Když je člověk tak blízko vítězství a prohraje, tak je samozřejmě hodně smutný. Dnes jsem si nezasloužil prohrát, ale na to se nehraje. Hraje se na to, kdo vyhraje poslední míč. Dnes jsem to nebyl já," řekl Štěpánek.

Čtěte také:
Kvitová se zaskvěla, Štěpánek promarnil mečbol

"Nasranej jsem jak brigadýr, ale co s tím teď nadělám. Musím se na to podívat zpátky, snažit se z toho poučit, zvednout hlavu a jít dál," prohlásil český tenista.

"Začal hrát daleko rychleji a riskantněji"

Nad jednadvacátým nasazeným Španělem přitom jasně vyhrál první dva sety.

Fernando Verdasco
Fernando Verdasco | Foto: Reuters

"On věděl, že po dvou setech nemá co ztratit. Daleko víc se začal opírat do servisu i do úderů. Začal hrát daleko rychleji a riskantněji, protože mu nic jiného nezbývalo. Začal to trefovat, měl rytmus, že to bylo strašidelné," zdůvodňoval Štěpánek obrat v zápase.

"Bojoval jsem do posledního dechu. Člověk vyhrává a prohrává víceméně celou kariéru, některé prohry bolí víc, některé míň," dodal Štěpánek a připomněl, že Verdasco pro něj představoval nesmírně těžký los.

Štěpánek se letos zatím dostal na turnajích dvakrát do semifinále a věří, že může dosáhnout větších úspěchů.

"Tenis hraju dobrý, potřebuju vyhrát těžký zápas"

"Jsme v půlce sezony, může to být horší, může to být lepší. Měl jsem sezony, kdy jsem v první polovině nevyhrál zápas, a pak jsem byl na konci roku v první patnáctce," řekl dvaatřicetiletý tenista.

"Sezona je dlouhá. Budu hrát antuky, americké turnaje, moje oblíbené haly. Ještě je spousta turnajů, kde se to může zlomit jedním zápasem a kde se mohu dostat na vlnu," řekl Štěpánek.

"Tenis hraju dobrý, ale potřebuju vyhrát nějaký takovýhle těžký zápas. Pak se to určitě zlomí," prohlásil.

Ocenil ale, že v náročném čtyřhodinovém zápasu vydržel se silami. "Oklepu se a jdu znova do práce. Trénovat, zlepšovat věci, které nebyly dobré. Jedu dál," řekl.

 

Právě se děje

Další zprávy