Kvitovou na Spartě zastavila až Slovenka Rybáriková

Jaroslav  Šindelář Jaroslav Šindelář
15. 5. 2011 13:45
Finále: Rybáriková - Kvitová 6:3, 6:4
Petra Kvitová
Petra Kvitová | Foto: Reuters

Praha - Petra Kvitová, která se v pondělí stane světovou devítkou, druhý ročník turnaje Sparta Prague Open nevyhrála. Ve finále na kurtu v pražské Stromovce porazila první nasazenou tenistku po setech 6:3 a 6:4 Slovenka Magdaléna Rybáriková.

Kvitovou v zápase viditelně limitoval poraněný sval na pravém stehnu, kvůli kterému nemohla podávat ani se pohybovat po kurtu, jak je zvyklá.

"Nemohu se na problémy vymlouvat. Magdaléna hrála dobře. Trápí mě sval a celý týden se potýkám s bolestmi, ale jsem ráda, že jsem vydržela co nejdéle, a chci poděkovat lidem, kteří mě povzbuzovali. Snad to bude dobré a dám se do pořádku," řekla Kvitová v rozhovoru pro Českou televizi.

Čtěte také:
Zaplněná Stromovka sledovala postup Kvitové do finále

Kvitová se kvůli zranění odhlásila z turnaje v Belgii, kde měla hrát v následujícím týdnu. Už příští neděli totiž začíná druhý grandslamový turnaj sezony - French Open a Kvitová se rozhodla své zranění vyléčit. 

Rybáriková: Petra může French Open vyhrát

Čtvrtá nasazená Rybáriková poprvé dvacetiletou rodačku z Bílovce brejkla v prvním setu za stavu 4:3 a poté celou sadu dotáhla do vítězného konce.

Magdalena Rybáriková
Magdalena Rybáriková | Foto: Tomáš Adamec, Aktuálně.cz

Díky dvěma brejkům ve druhém setu se Rybáriková dostala do vedení 5:1, Kvitová pak sice dokázala uhrát tři hry v řadě, její soupeřka však za stavu 5:4 proměnila svůj třetí mečbol a v pátém vzájemném zápase poprvé Kvitovou porazila.

"Věděla jsem, že má Petra problémy. Hůře se pohybovala při podání, čehož jsem využila, ale nebylo to lehké. Výhry si cením, protože mi pomůže. Pokud bude Petra zdravá, mohla by Roland Garros vyhrát," přiznala Rybáriková.

Výsledky:

Dvouhra - finále:

Rybáriková (4-SR) - Kvitová (1) 6:3, 6:4.

Čtyřhra - finále:

Cetkovská, Krajiceková (3-ČR/Niz.) - Leeová-Watersová, Moultonová-Levyovou (4-USA) 6:2, 6:1.

 

Právě se děje

Další zprávy