Clijstersová kvůli zranění přijde o Fed Cup s Českem

Jakub Šafránek Jakub Šafránek
5. 4. 2011 15:23
Světová dvojka bude mimo hru až měsíc
Kim Clijstersová.
Kim Clijstersová. | Foto: Reuters

Praha - O největší hvězdu Kim Clijstersovou přišel před utkáním semifinále tenisového Fed Cupu s Českou republikou výběr Belgie.

Podle agentury AP světovou dvojku vyřadí minimálně na měsíc ze hry zdravotní obtíže se zápěstím a ramenem. Zápas s Českem se přitom v Charleroi odehraje již 16. a 17. dubna.

"Hrozně mě to mrzí, na Fed Cup jsem se vážně těšila. Mám ale spoustu drobných obtíží a rozhodně nechci, aby se z nich staly problémy chronické," uvedla na své osobní webové stránce belgická tenistka.

Čtěte také: Do fedcupového týmu se proti Belgii vrací Benešová

Clijstersová kromě reprezentačního klání přijde i o turnaj v Madridu, na začátku května by ale prý již chtěla startovat v Římě, aby se stihla připravit na nadcházející French Open.

"Letos se chci na Roland Garros ukázat. A teď je možnost si odpočinout, kterou využiji naplno. Tenisovou raketu rozhodně do roky v prvních týdnech nevezmu," dodala sedmadvacetiletá tenistka.

Roli jedničky v belgickém týmu za Clijstersovou převezme Yanina Wickmayerová, světová třiadvacítka. Žádnou další hráčku první světové stovky již Belgie k dispozici nemá.

Český kapitán Petr Pála nominoval k utkání Petru Kvitovou, Lucii Šafářovou, Ivetu Benešovou a Barboru Záhlavovovou-Strýcovou.

 

 

Právě se děje

Další zprávy