Djokovič stále vítězí. Ve finále v Miami udolal Nadala

Jaroslav  Šindelář Jaroslav Šindelář
3. 4. 2011 23:15
Djokovič (2-Srb.) - Nadal (1-Šp.) 4:6, 6:3, 7:6
Novak Djokovič
Novak Djokovič | Foto: Reuters

Miami - Novak Djokovič je letos k nezastavení. Už více než tři měsíce nenašel přemožitele a nedočkal se ho ani ve finále turnaje v Miami, v němž ve třech setech udolal světovou jedničku Rafaela Nadala ze Španělska.

Třiadvacetiletý srbský tenista si tak zopakoval dva týdny staré vítězství z finále v Indian Wells, v němž Nadala rovněž porazil, a na své konto si připsal už čtyřiadvacátou letošní výhru.

Už jen jedna výhra ho dělí od vyrovnání série Ivana Lendla, který vyhrál prvních pětadvacet zápasů v úvodu roku před 25 lety. Rekord v počtu výher v řadě v úvodu roku vytvořil v roce 1984 John McEnroe, který nenašel přemožitele 39 zápasů za sebou.

Čtěte také:
Azarenková po dvou letech vyhrála turnaj v Miami
Nadal si smlsnul na Federerovi a opět vyzve Djokoviče

Tentokrát to však neměla světová dvojka a vítěz lednového Australian Open vůbec jednoduché. Nadala udolal v téměř tříapůlhodinové bitvě v poměru 4:6, 6:3 a 7:6.

Nejsem neporazitelný, ale hraju životní tenis

"Nejsem neporazitelný. Nemyslím si, že bych nemohl prohrát, ale na kurtu si věřím, moje sebevědomí je obrovské a cítím, že hraji životní tenis," citovala agentura AP Djokoviče, který si po triumfech v Melbourne, Dubaji a Indian Wells připsal letos čtvrtý turnajový triumf.

Rafael Nadal
Rafael Nadal | Foto: Reuters

Stejně jako ve finále v Indian Wells získal první set Nadal, který se dostal do vedení 5:1, a i když Djokovič získal další tři hry, španělský tenista vzápětí dotáhl set do vítězného konce.

V polovině druhého setu však Djokovič Nadala brejknul a díky tomu druhou sadu vyhrál.

V tom třetím si oba soupeři drželi servis až do zkrácené hry, kterou v poměru 7:4 ovládl Djokovič, a stal se tak teprve sedmým hráčem, který v jedné sezoně vyhrál turnaje v Indian Wells a Miami. Naposledy to dokázal před pěti lety Švýcar Roger Federer.

Djokovič, který už turnaj vyhrál v roce 2007, za výhru získal v přepočtu 15,2 milionu korun a tisíc bodů do žebříčku ATP.

Výsledek:

Djokovič (2-Srb.) - Nadal (1-Šp.) 4:6, 6:3, 7:6 (7:4).

 

Právě se děje

Další zprávy