Davis Cup ŽIVĚ: Berdych zdolal Kukuškina, Česko - Kazachstán 1:1

Jakub Šafránek Jakub Šafránek
4. 3. 2011 22:20
V prvním zápase nestačil Hájek na Golubjova a prohrál 2:3 na sety, naopak česká jednička Tomáš Berdych nezaváhal a porazil Michajla Kukuškina ve třech setech 3:0. Daviscupové klání Česko - Kazachstán pokračuje v sobotu od dvou hodiny čtyřhrou.
Foto: Reuters

Minuta po minutě

  Již za necelých šestnáct hodin se tedy těším na shledanou.  

  S konstatováním, že stav duelu mezi Českou republikou a Kazachstánem je po prvním dnu vyrovnaný, se s Vámi loučím. Již v sobotu ale zápas pokračuje duelem ve čtyřhře, který je v ostravské ČEZ aréne, stejně jako na stránkách Aktuálně.cz, na programu od 14:00.  

6:3, 3:0 na sety Berdych při podání Michajla Kukuškina proměňuje druhý mečbol pěkným forhendem. Získal tak celý zápas poměrem 3:0 po setech 7:6, 6:2 a 6:3, a srovnává stav duelu světové skupiny mezi Českem a Kazachstánem na 1:1. 

5:3 Berdych kráčí k vítězství v tomuto zápase. I další svůj servis si pohlídal a navrch jej taktéž zakončil esem. Už třináctým v tomto utkání.  

4:3 Berdych v sedmé hře již vedl 30-0, ale Kukuškin nakonec vývoj hry zvrátil a závěrečným esem tento gem připsal na kazašský účet.  

4:2 Při svém podání tentokrát český hráč povolil soupeři jeden fiftýn, když trefil pásku, ale jinak si opět bez problémů dokráčel pro čtvrtou vítěznou hru. I když Kukuškin opět reklamuje sporný poslední míč.  

3:2 Michaj Kukuškin své podání tentokrát udržel, Berdych se k brejku ani nepřiblížil. Přesto už mu stačí jen "dopodávat" až do konce třetí sady, bay zajistil sobě vítězství a Česku bod. Dlužno zopakovat, že servis mu jde skvěle. Při trefeném prvním podání vyhrál skoro devadesát procent míčů.  

3:1 Světová sedmička potvrzuje svůj brejk další čistou hrou. Při svém podání ještě Berdych ve třetí sadě neztratil ani míč.  

2:1 Berdych vybojoval další brejk! Český tenista se nejprve účelnou hrou a čekáním na chyby soupeře dopracoval ke shodě a pak dvěma winnery rozhodl třetí gem.  

1:1 Tomáš Berdych ovšem odpovídá čistou hrou a srovnává stav třetí sady na 1:1. Opět mu přitom pomohlo první podání, z nějž uhrál tři vítězné údery.  

0:1 První hru třetího setu získává Kukuškin, který předvedl několik dobrých úderů a zdá se pevně získal svoji sebedůvěru z počátku utkání zpět.  

0:0 Ve druhém setu jsme viděli od Berdycha především soustředěnější tenis, jímž využil Kukuškinovu slabou chvilku na začátku druhé sady a získal dva brejky. A protože na podání v podstatě nechyboval, došel si český hráč pro pohodlné vítězství v setu. Ovšem Kukuškin ukázal především v posledních gemech, že rozhodně ještě utkání nevzdal.  

6:2, 2:0 na sety Tomáš Berdych získává i druhou sadu, tentokrát poměrem 6:2. Rozhodující gem získal při vlastním podání, když proměnil druhý setbol famózním forhendem do růžku kurtu.  

5:2 Michajl Kukuškin zdá se našel ztracenou rovnováhu. Odpodával si čistou hru a předvedl několik dobrých, především forhendových úderů k čáře.  

5:1 A česká jednička si neplánuje žádné potíže. První servis opět zafungoval, a tak Berdych získává šestou hru bez ztráty květinky. Tedy fiftýnu.  

4:1 Další brejk Kazach nepřipouští a snižuje ve druhé sadě na 4:1. Berdych má ale stále pohodlný náskok a stačí mu dopodávat až k vítězství v druhé sadě.  

4:0 Jestli se dnes může Tomáš Berdych o něco opřít, pak je to jeho servis. Čtvrtou hru uzavřel svým sedmým esem v zápase. 4:0.  

3:0 Tomáš Berdych bere Kukuškinovi i jeho druhé podání v druhém setu. Sice se mu to podařilo až na pátý brejkbol, ale jeho forhendový dropshot na závěr byl výstavní. 3:0 

2:0 Sedmý tenista světa pokračuje na vítězné vlně, nyní Kukuškin nestíhá a zaslouženě prohrál další hru.  

1:0 A Berdych si po famózním obratu v tie-breaku připisuje hned v první hře druhého setu brejk!  

0:0 Berdych několikrát v první sadě musel vše zachraňovat na poslední chvíli a i v tie-breaku měl dlouho více ze hry Kukuškin, ale český tenista nakonec projevil pevnější nervy a jde v utkání do vedení.  

7:6 (7:5) 1:0 na sety Tomáš Berdych získává pro Česko první set. Další skvělé první podání znamená vítězný míč první sady. 

6:6 6:5 Berdych opět utahal "údržbařskou hrou" Kukuškina a donutil jej k chybě. Nyní má na raketě setbol a bude podávat! 

6:6 5:5 A Berdych si bere zpátky i druhý minibrejk! Kukuškin opět dlouhou výměnu zakončil jen do sítě 

6:6 4:5 Berdych po veledlouhé výměně získává v tie-breaku čtvrtý bod, Kukuškin zahrál do sítě.  

6:6 3:5 A další eso pro Berdycha! 

2:5 Berdych bere Kukuškinovi jedno podání, Kazach zahrál po delší výměně těsně do autu  

6:6 1:5 Kazach si rozběhal Berdycha od čáry k čáře a poté zahrál nechytatelný úder k lajně. Precizně zahrané.  

6:6 1:4 Famózní return Kukuškina, který získává další minibrejk 

6:6 1:3 Berdych si pomáhá esem.  

6:6 0:3 A další chyba českého hráče na forhendu. Stav je 0:3 pro Kukuškina.  

6:6 0:2 A nevynucená chyba - forhend do pásky - stojí Berdycha další bod.  

6:6 0:1 A hned je tu minibrejk pro Kazacha, který prolomil Berdychovo podání podařeným returnem  

6:6 Oba hráči ve dvanácté hře předvedli několi skvělých úderů a prohozů, ale šťastnější nakonec byl Michajl Kukuškin, jenž dokázal odvrátit Berdychův brejkbol a dovést první set k tie-breaku! 

6:5 Televizní zábery ukazují, že Kukuškin měl se svými stížnostmi v desáté hře pravdu a mohl místo brejkbolu Berdycha mít na raketě setbol.  

6:5 Před jedenáctou hrou chvíli Kazach trucoval a nechtěl na protest proti některým sporným výrokům sudích hrát. Ale nakonec si vše rozmyslel a opět se zapojil do zápasu. Berdych však využil nervozity na straně svého soupeře a pohodlně získal především díky dobrému servisu další gem.  

5:5 Nervy má podle všeho na pochodu především kazašský hráč, který si připsal tři nevynucené chyby, přičemž jednou z nich zahodil i setbol. Berdych naopak zapnul na vyšší obrátky a dokázal vybojovat ztracený brejk zpět!  

4:5 Kazašský tenista (byť ruského původu) nenechává Berdychovi ani jeden míč zadarmo a hodně trápil českého hráče i při jeho servisu. Berdych nakonec díky dobrému podání i chybám soupeře tento gem uhrál, nyní ale musí vzít Kukuškinovi podání, jinak o první sadu přijde.  

3:5 Kukuškin bez problémů získává další svůj servis a vede v prvním setu 5:3. Nyní bude tedy přijímat na vítězství.  

3:4 Tomáše Berdycha nyní drží nad vodou hlavně první servis. Pokud se mu podaří, má z více než 90 % případů bod. Pokud se ale Kukuškin dostane při druhém servisu do hry, je hodně nebezpečný.  

2:4 Kukuškin nyní přebral otěže hry. Rozděluje míče k lajnám a Berdych se jen stěží brání. Potvrzení brejku přišlo pro Kazacha zcela zaslouženě.  

2:3 Berdych daroval Kukuškinovi nevynucenými chybami tři brejkboly a Kazach třetí z nich proměňuje! Tak to je nečekaný vývoj. Ale třiašedesátý tenista světa hraje bez respektu a dynamicky, což se mu zatím vyplácí.  

2:2 Také při druhém servisu Kukuškina sahal Berdych po brejkbolu, ale ani tentokrát na něj nedosáhl, hlavně vinou vlastních chyb. Kazach z celkových deseti míčů vyhrál sedm po (ne)vynucených chybách rodáka z Valašského Meziříčí.  

2:1 Berdych opět se ztrátou jednoho fiftýnu vyhrává své podání. Pomohl si i jedním esem. Soupeři se podařil jen jediný míč - když při druhém podání českého hráče zahrál parádní return k čáře.  

1:1 Hra je pod kontrolou Tomáš Berdycha. Sedmý hráč světa sice neuzmul Kukuškinovi jeho servis, ovšem většina zisků Kazacha pramenila hlavně z Berdychových chyb.  

1:0 První sadu získal český hráč se ztrátou jediného míčku. Kukuškin je ale hodně běhavý typ, tedy rozhodně mnohem běhavější než oba účastnící minulého duelu. Berdych hraje zatím opatrně, na jistotu.  

0:0 Zápas Berdych - Kukuškin právě začal. Na podání je český tenista.  

  Jan Hájek prohlásil pro Českou televizi: "Těžko hledat slova. Vložil jsem do toho všechny síly a um. Nevyšlo to ale o pár míčů. Klíčový byl brejkbol ve čtvrtém setu. Trochu mě pak bolela spodní polovina zad a chytaly mne křeče do stehna." 

  Letmý pohled na ostatní výsledky: Argentina vede nad Rumunskem 1:0 (z tohoto duelu vzejde soupeř pro Česko/Kazachstán), Srbsko - Indie 1:0, Švédsko - Rusko 1:0, Chile - USA 0:1, Belgie - Španělsko 0:2, Chorvatsko - Německo 1:0, Rakousko - Francie 0:2 

  Duel Česko - Kazachstán bude přibližně za dvacet minut pokračovat zápasem mezi Tomášem Berdychem a Michajlem Kukuškinem.  

  Tak máme za sebou první bitvu daviscupového duelu prvního kola světové skupiny Česko - Kazachstán. Andrej Golubjov, jednička Kazachů, v ní porazil českou dvojku Jana Hájka 3:2 na sety. Českého tenistu, který dokázal zvrátit zápas ze stavu 0:1 na 2:1, nakonec zradil zdravotní stav, který mu nedovolil ve čtvrté a páté sadě hrát naplno. Nejistý Kazach sice Čecha nakonec udolal v pátém setu, ale jeho výkon byl dnes od druhé sady hodně slabý. Golubjov kupil nepřesnosti a ani zraněného soupeře dlouho nedokázal přemoci. Naopak Hájek předvedl bojovný výkon a navzdory prohře může odcházet se vztyčenou hlavou.  

3:6, 2:3 na sety A Golubjov dotahuje tento set i celý zápas k vítěznému konci! Hájek prohrál znovu svůj servis a Kazachstán se díky vítězství Andreje Golubjova 3:2 na sety ujímá vedení v duelu s Českem 1:0!  

3:5 Český tenista sice vedl v osmé hře již 0-30, ovšem rebreak se nakonec nekonal. Chyby totiž nyní kupí i Hájek, který daroval Kazachovi vedení.  

3:4 Golubjov poprvé brejknul Hájkovo podání! Ze dvou brejkbolů v sedmé hře proměnil hned první riskantním úderem k lajně.  

3:3 Klasický scénář se opakuje, Golubjov snadno vyhrává své podání, nyní se bude bojovat o Hájkovo.  

3:2 Česká dvojka ve své hře vedla již 40-0, ale Golubjov dokázal srovnat a několikrát odvrátit Hájkův gembol. Nevynucené chyby z forhendu ho ale opět stály šanci na brejk, i když předvedl především na bekhendu několik dobrých úderů.  

2:2 I Kazach si pomohl esem, soupeři na rozdíl od Hájka ale nepovolil ani balonek.  

2:1 Hájek se drží vlastního servisu, poslední hru dokonce vyhrál esem. Golubjov se stále nevymanil z bludného kruhu svých chyb.  

1:1 Kazach čistou hrou srovnává, český hráč se stále pohybuje hodně opatrně.  

1:0 Hájek odvrátil další brejkbol, v zápase již šestý, a vybojoval první hru páté sady. Dobrá zpráva také je, že jeho pohyb se oproti předchozí sadě o něco málo zlepšil.  

0:0 A Jan Hájek to ještě zkouší. V tuto chvíli je na servisu a stav je 30:30.  

0:0 Hájek zamířil do šatny k dalšímu ošetření. Zápas už se hraje přes tři hodiny.  

6:7 4:7, na sety 2:2 Ale druhý už nikoliv. Třetí tie-break utkání vyhrává Golubjov a srovnává stav setů na 2:2. Je otázka, jestli ještě bude chtít Hájek riskovat zhoršení svého zranění v páté sadě.  

4:6 První odvrací český tenista úderem na lajnu.  

3:6 Jenže další return jde do autu a Golubjov má tři setboly.  

3:5 Dvojchyba Golubjova dává Hájkovi ještě naději.  

1:5 A další minibrejk pro Kazacha, ten vede po krásném returnu v tie-breaku 1:5. 

1:4 Hájkovi se return vůbec nepovedl, opět jej zjevně limitovala bolest v kříži.  

1:3 Golubjov potvrzuje své vedení s trochou štěstí, Hájek poslední úder zahrál do sítě.  

1:2 Hájek v zápětí snižuje, ale minibrejk je na straně Golubjova.  

0:2 Kazach se tenokrát dostává rychle do vedení. Nejprve vytáhl eso a pak při podání Hájka skvěle returnoval.  

6:6 Musiím se opakovat, ale neuvěřitelné, nevídané. Jan Hájek odvrátil další dva setboly, které měl na raketě Andrej Golubjov. Ten opět sází míče všude jinde než do Hájkovy části dvorce. Uvidíme třetí tie-break zápasu za stavu 2:1 na sety pro Jana Hájka.  

5:6 Golubjov si při vlastním servisu tentokrát nedělal problémy a vyhrál jej se ztrátou jediného fiftýnu. Teď už je jen otázka, zdali dokáže Hájek uservírovat čtvrtý set do tie-breaku.  

5:5 Hájek přežívá svoji klinickou smrt v tomto zápase. Golubjov měl na raketě setbol, ale míček zahrál těsně do autu. Následně se sice Hájkovi ani jednou nepodařilo první podání, ale další chyby Kazacha znamenají srovnání stavu. Opravdu nevídané věci se teď dějí v Ostravě.  

4:5 Neuvěřitelné. Hájek si v podstatě vychodil brejkbol, když jen přihlížel, jak soupeř kazí jeden míč za druhým. Alespoň při brejkbolu se Hájek přinutil k rychlejšímu pohybu, ale to mu paradoxne k zisku hry nepomohlo. Kazach v zápětí hru strhnul na svoji stranu dobrým servisem.  

4:4 Stav je 4:4. Hájek se v podstatě nehýbe ze středu hřiště, ovšem Golubjov není schopen hrát míče k lajnám, a tak se nepropracoval přes shodu ani k brejkbolu.  

3:4 Golubjov čistou hrou dokráčel k vedení 3:4. Český tenista se očividně soustředí na vlastní servis a doufá v tiebreak. Kazach mu zatím pomáhá svoji nepřesnou hrou.  

3:3 Kazašský tenista sice prohrával již 0-40, ale dokázal srovnat stav a nakonec si i vybojoval jeden brejkbol. Jenže se nevyvaroval chyb a nakonec hru opět daroval českému hráči.  

2:3 Andrej Golubjov se pohodlně dostává do vedení 3:2. Na konec hry přidal i své deváté eso v utkání.  

2:2 Hájek teď servíruje slabě, ale Golubjov čtyřmi nevynucenými chybami daroval hru českému tenistovi. Velká škoda zdravotních indispozic, které Hájka očividně limitují.  

1:2 Golubjov následující tři míče vyhrál a ujímá se ve čtvrté sadě vedení 1:2.  

1:1 Jan Hájek to jde znovu zkusit na kurt.  

1:1 Za stavu 30:15 pro Jana Hájka se nehraje. Český tenista má jakési zdravotní problémy s levým stehnem a český lékař jej zkouší alespoň promasírovat. Na stejném místě jej přitom masíroval již o přestávce mezi druhým a třetím setem. 

1:1 Hájek srovnává na 1:1, jeho kazašský soupeř je stále dalek toho, aby na příjmu předváděl alespoň podobně dobrou hru, jako v úvodních dvou sadách.  

0:1 Golubjovovi zdá se pomohla vyhraná hra na konci třetí sady. Nyní už je při svém podání o poznání jistější. Gem vyhrál po pěkném náběhnu na síť.  

6:1, 2:1 na sety Jan Hájek vede 2:1 na sety! Po jednoznačném průběhu většiny třetího setu sice v sedmé hře musel Jan Hájek poměrně bojovat, ale druhý setbol proměnil famózním úderem do rohu kurtu. Jan Hájek tak otáčí vývoj zápasu, v němž nad Golubjovem najednou vede 2:1.  

5:1 A Kazachovi se daří alespoň částečně si napravit sebevědomí. Hájek získal jen jeden míč, ale vadit mu to nemusí. Servíruje totiž na vítězství v setu za stavu 5:1.  

5:0 Hájek vede ve třetí sadě 5:0. Golubjov už hraje vabank, a na jeho hře je to vidět. Hájek se zkušeně nikam nehrne a sbírá body. Kazach bude v příštím gemu hrát alespoň o to, aby mu v Ostravě nezazpíval kanár.  

4:0 Český tenista předvedl několik famózních returnů a Golubjov se dál sype. Další brejk nakonec Hájkovi daroval dvojchybou. 

3:0 A přestože český tenista prohrál úvodní dvě svá podání, nakonec svůj brejk potvrdil. Golubjov vypadá nervózně, opět předvádí nevynucené chyby, jichž v celém zápase už navršil 41 (!).  

2:0 A rozjetý český tenista si připisuje první brejk v zápase! Golubjov vrší chybu na chybu a rázem prohrává ve třetím setu 0:2. Dlužno dodat, že i své podání prohrál bez jediného vyhraného balonu. 

1:0 Hájek využívá vítězné nálady z právě skončeného tiebreaku a vyhrává úvodní sadu čistou hrou.  

7:6 (7:3) 1:1 na sety A je srovnáno na 1:1! Hned první ze tří setbolů Jan Hájek proměňuje úderem k čáře a je zpátky v zápase.  

6:6 6:3 Golubjov si připsal první dvojchybu! 

6:6 5:3 Pohlednou výměnu ukončil Golubjov krásným úderem k čáře.  

6:6 5:2 Nevynucená chyba Kazacha, který bekhendem zahrál jen do sítě, Hájek vede 5:2.  

6:6 4:2 Na vynikající servis Hájka Golubjov nedosáhl a jen jej ztečoval. Český hráč si tak stále drží svůj minibrejk.  

6:6 3:2 Další tvrdý servis vyhnal Hájka z kurtu a následně neměl Kazach na síti problém.  

6:6 3:1 Golubjov snižuje esem.  

6:6 3:0 Dvě tvrdé podání, po kterých hraje Kazach jen do sítě, a Hájek vede rázem 3:0.  

6:6 1:0 První sice podával Golubjov, ale míč, který zamířil těsně k lajně, mu sudí neuznali. Hájek vede 1:0! 

6:6 Hájek si pomohl dvěma skvělými forhendy a dvěma podáními k čisté hře. A tudíž nás opět čeká tie-break.  

5:6 Třikrát se netrefil Golubjov do kurtu a Hájek měl na raketě brejkbol. Světová 43. ale odpověděla esem a z následné shody se ke gemu propracovala jedním skvělým forhendem k čáře a jednou vynucenou chybou českého tenisty.  

5:5 Hájek opáčí stejnou mincí. Kazachovi povolil svoji chybou jediný fiftýn. Vypadá to, že i druhá sada směřuje do tie-breaku. Připomínám, že první set vyhrál Kazach ve zkrácené hře 7:4.  

4:5 Ovšem Golubjov je suverénní. Při svém podání ztratil tentokrát jednu výměnu. Celkově v tomto setu uhrál při pěti podáních Golubjova Hájek jen tři fiftýny.  

4:4 Český tenista byl na servisu tentokrát neomylný. Golubjov neměl šanci na kvalitní return, a tudíž je opět srovnáno.  

3:4 Golubjov odpovídá čistou hrou.  

3:3 Hájek povolil soupeři dva míče, ale Golubjov na brejkbol už nedosáhl i díky nátlakové hře českého hráče. Srovnáno.  

2:3 Nyní měl velkou naději na brejkbol Hájek, ovšem za stavu 30:30 nezvládl snadný bekhend a následnou výměnu už Kazach zvládl. Ve druhém setu je tedy stav 2:3.  

2:2 Tentokrát Jan Hájek musel odolávat brejkbolu soupeře, ale Kazach opět selhal při snadné smeči a sám se o šanci na první brejk zápasu připravil. Byla to jeho 24. nevynucená chyba v utkání.  

1:2 Golubjov také nadále potvrzuje, že má jednoznačně tvrdší podání, než český hráč. Při svém servisu jej znovu téměř nepustil do výměny.  

1:1 Tak zápas nám pokračuje v duchu prvního setu. Oba hráči si čistou hrou udrželi servis, a stav je nyní 1:1.  

6:7 (4:7) 0:1 na sety A první set vyhrává Andrej Golubjov přesným úderem k lajně. Kazachstán vede v prvním zápase duelu s Českou republikou 1:0 na sety.  

6:6 4:6 Další Hájkova nevynucená chyba znamená dva setboly pro Kazacha.  

4:5 A nevynucená chyba Hájka posílá Golubjova do vedení. Nyní mu stačí si udržet servis. 

6:6 4:4 V zápětí je ale srovnáno, Hájkovi nevyšel prohoz o centimetry.  

4:3 minibrejk pro Hájka Český tenista fantasticky zreturnoval druhé podání soupeře, poté jej vyhnal na druhou stranu kurtu a Golubjov opět entrefuje kurt. 4:3.  

6:6 3:3 Golubjov si pomohl šestým esem v zápase.  

6:6 3:2 A ta samá situace se opakovala i teď, Kazach znovu trefil jen síťku.  

6:6 2:2 Nevynucená chyba Golubjova na bekhendu a je sorvnáno.  

6:6 1:2 Golubjovovi lehce pomohla páska a Hájek již nedokázal dostat míč přes síť. V zápětí si navíc Kazach pomohl esem.  

6:6 1:0 První hru zvládl podávající Hájek, Golubjov returnoval jen do sítě. Teď bude dvakrát servírovat Kazach.  

6:6 Golubjov se s podáním opět příliš nezdržoval a další čistou hrou srovnává. Uvidíme tedy tie-break.  

6:5 První podání se Hájkovi tentokrát příliš nevedla, dokonce si připsal i dvojchybu, ale i díky dalším nevynuceným chybám soupeře nakonec dovedl gem k vítězství.  

5:5 Golubjov ale náročnější situaci zvládl s přehledem, Hájkovi povolil pouhý jediný fiftýn, a to ještě vlastní chybou.  

5:4 Český tenista znovu udržel svůj servis. Při jeho podání bývají ale výměny výrazně delší a Golubjov v nich doplácí především na své nevynucené chyby. Hájek nyní bude přijímat na vítězství v první sadě.  

4:4 Hájek si před osmou hrou vyměnil raketu, ale ani ta mu nepomohla k brejkbolu. Čistá hra a stav je 4:4.  

4:3 Dva vítězné bekhendy a dvě tvrdé podání. Takový byl recept na čtvrtou vítěznou hru Jana Hájka, která znamená vedení českého reprezentanta 4:3.  

3:3 Hájek předvedl několik dobrých returnů, ale nakonec z nich vytěžil pouhý jediný fiftýn. Golubjov si navíc v závěru pomohl i svým druhým esem v utkání.  

3:2 První vzrušení v ČEZ aréně. Hájek za stavu 30:30 nahrál Golubjovovi na brejkbol, ale ten se z dobré pozice trefil jen do sítě. Následný míč už český tenista zvládl, a tak vede v utkání 3:2.  

2:2 I Hájek si připsal při podání soupeře jednu vítěznou výměnu a sice hned tu první ve čtvrté hře. Poté ale Golubjov tvrdým servisem několikrát rozdrtil Hájkovu obranu a snadno srovnává.  

2:1 Opět spolehlivá hra 101. hráče světa donutila Kazacha k chybám. Tentokrát sice Golubjov uhrál jedën fiftýn, ale jinak jen bránil a kupil nevynucené chyby. 2:1.  

1:1 Ani Kazach ale při svém podání nezaváhal. Dvakrát po tvrdém servisu šel na síť a Hájek nestíhal. Poté přidal český tenista nevynucenou chybu a v závěrečné výměně si Golubjov Hájka doslova vychutnal, když mu vítězný míč poslal křížně zcela do protipohybu.  

1:0 Skvělý začátek české dvojky. Jan Hájek při svém podání neztratil ani fiftýn a vede 1:0.  

  Ob hráči už si v ČEZ aréně zkoušejí servis, zápas co nevidět začne.  

  Hájkova dosavadní statistika v Davis Cupu jsou tři výhry z pěti zápasů, Andrej Golubjov ze čtrnácti zápasů prohrál jen dva.  

  Do prvního utkání tedy dnes nastoupí Jan Hájek, který se domácímu publiku v Ostravě představí poprvé. Jeho nasazení si vynutila nemoc Radka Štěpánka. Protějškem Jana Hájka, 101. hráče světa, bude kazašská jednička Andrej Golubjov světová 43. 

  Dobrý den, vítám Vás u on-line přenosu z daviscupového utkání mezi Českou republikou a Kazachstánem. Duel prvního kola začne v pátek o třetí hodině odpolední, kdy se utká česká dvojka Jan Hájek proti Andreji Golubjovovi. Po nich nastoupí na ostravský kurt sedmý hráč světa Tomáš Berdych proti kazašské dvojce Michailu Kukuškinovi. 

 

Právě se děje

Další zprávy