Šafářová v Dauhá porazila Radwaňskou, dál jde i Berdych

Aleš Vávra Aleš Vávra
21. 2. 2011 20:10
Berdych - Chardy 6:2,6:3 Šafářová - Radwaňská 7:6,6:3
Lucie Šafářová.
Lucie Šafářová. | Foto: Reuters

Dauhá, Dubaj - Tenistka Lucie Šafářová porazila v 1. kole turnaje WTA v katarském Dauhá světovou desítku Agnieszku Radwaňskou z Polska po setech 7:6 a 6:3.

Pětatřicátá hráčka žebříčku tak konečně přerušila tristní bilanci, když na předchozích turnajích v Dubaji a Paříží vždy skončila již v úvodním kole.

V prvním setu Šafářová prohrávala už 1:5, ale po bojovném výkonu dovedla téměř ztracenou sadu až do zkrácené hry. V ní měla více psychických sil a zvítězila poměrem 7:3.

Čtěte také:
Premiéra v Davis Cupu. Na Kazachstán jde junior Veselý
Berdych je v žebříčku stále sedmý, Kvitová čtrnáctá
Berdych podlehl Čiličovi a znovu končí ve čtvrtfinále

V druhé sadě se karta obrátila a vedení 5:1 si vypracovala naopak česká hráčka. A zápas už poměrně v klidu dovedla do vítězného konce.

Dařilo se i Tomáši Berdychovi, který v Dubaji postoupil s přehledem do 2. kola. Francouz Jéremy Chardy na českou jedničku nestačil a prohrál za 66 minut 6:2 a 6:3.

Foto: Reuters

Třetí nasazený Berdych ztratil v zápase jen jednou podání a 51. hráče světového žebříčku v pohodě přehrál. "Bylo to solidní. Neusiloval jsem o nic zvláštního, o žádné mimořádné údery. Prostě jsem se snažil být konzistentní, trpělivý a příliš nechybovat," uvedl Berdych. V dosavadních čtyřech turnajích letošní sezony vždy postoupil minimálně do čtvrtfinále.

Dál postoupil také pětadvacetiletý Lukáš Rosol, který zaznamenal teprve své druhé vítězství v hlavní soutěži turnaje ATP v kariéře. Rosol si poradil se Slovákem Karolem Beckem po setech 7:6 a 6:3.

 

Právě se děje

Další zprávy