Hradecká je v Memphisu v semifinále, Štěpánek skončil

ČTK ČTK
17. 2. 2011 22:00
Hradecká-Pěrvaková 6:4,6:3. Štěpánek- Raonic4:6,7:6,6:7
Lucie Hradecká.
Lucie Hradecká. | Foto: Reuters

Memphis - Tenistka Lucie Hradecká postoupila na turnaji v Memphisu do semifinále. V dnešním čtvrtfinále vyřadila po setech 6:4, 6:3 Rusku Ksenii Pěrvakovou, která o kolo dřív porazila jinou Češku Renatu Voráčovou.

Pětadvacetiletá Hradecká potvrzuje v Memphisu dobrou formu, která ji ve Spojených státech provází. Minulý týden vyhrála turnaj nižší kategorie v Midlandu, kde v semifinále zdolala téměř stejným skóre 6:4, 6:4 právě devatenáctiletou Pěrvakovou.

Čtěte také:
Berdych bez potíží postoupil v Marseille do čtvrtfinále

Ve svém prvním semifinále na WTA Tour od loňské derniéry turnaje v Praze se Hradecká utká s vítězkou čtvrtfinálového duelu mezi Američankou Alexou Glatchovou a Slovenkou Magdalénou Rybárikovou.

S mužskou částí turnaje se rozloučil Radek Štěpánek, jenž dvě a půl hodiny marně bojoval s dvacetiletým talentem Raonicem. Rodák z černohorské Podgorice, jenž se za poslední měsíc posunul o sto míst v žebříčku na současnou 59. pozici, vyhrál 6:4, 6:7 a 7:6.

Raonic v neděli získal premiérový titul v San Jose a vítěznou sérii dnes prodloužil zejména díky své největší zbrani, dělovému podání. O dvanáct let staršímu Štěpánkovi nasázel 38 es a servisem si dokázal pomoci v kritických chvílích.

Skvělé podání mu však nebylo nic platné v tie-breaku druhého setu, v němž bojovný Štěpánek odvrátil čtyřikrát mečbol a po vítězství 12:10 poslal zápas do třetího setu. I ten vyvrcholil zkrácenou hrou, jež však byla tentokrát zcela v režii Raonice, který ji získal 7:1 a ukončil utkání.

Český daviscupový reprezentant tak nezažívá příliš úspěšné období. Po postupu do semifinále v Brisbane hned na prvním turnaji v sezoně už počtvrté za sebou nedokázal vyhrát dva zápasy po sobě.


Tenisový turnaj mužů a žen v Memphisu (tvrdý povrch):

Muži (dotace 1,1 milionu dolarů):
Querrey (5-USA) - Dabul (Arg.) 6:3, 7:6 (7:3), Raonic (Kan.) - Štěpánek (ČR) 6:4, 6:7 (10:12), 7:6 (7:1).

Ženy (dotace 220.000 dolarů):
Hradecká (ČR) - Pěrvaková (Rus.) 6:4, 6:3, Marinová (6-Kan.) - Vandewegheová (USA) 6:1, 7:6 (8:6), Rodinová (Rus.) - Watsonová (Brit.) 6:3, 6:4.
 

Právě se děje

Další zprávy