O titul si v Melbourne zahrají Clijstersová a Li Na

Jaroslav  Šindelář Jaroslav Šindelář
27. 1. 2011 8:50
Li Na-Wozniacká 2:1, Clijstersová-Zvonarevová 2:0
Kim Clijstersová
Kim Clijstersová | Foto: Reuters

Melbourne - Belgičanka Kim Clijstersová i Číňanka Li Na si poprvé zahrají ve finále na Australian Open. Li Na navíc postoupila do finále na grandslamovém turnaji jako vůbec první Číňanka.

Obě tenistky si vzájemný souboj zopakují po dvou týdnech. Ve finále turnaje v Sydney tehdy Clijstersová prohrála ve dvou setech, přestože v tom prvním vedla už 5:0.

Trojnásobná vítězka US Open a nasazená trojka Clijstersová neměla proti nasazené dvojce Rusce Věře Zvonarevové sebemenší problémy a za hodinu a čtvrt ji v repríze finále loňského US Open porazila dvakrát 6:3.

Čtěte také:
Heninová končí už podruhé s tenisem. Na vině je loket
Nadal proti Ferrerovi neuhrál ani set a jede domů
Kvitové semifinále uniklo. Vyřadila ji Zvonarevová

Zvonarevová, finalistka loňského Wimbledonu a US Open, která v předchozích třech duelech vyřadila tři české tenistky, si tak ve třetím grandslamovém finále po sobě nezahraje.

Li Na: Motivace k obratu? Manžel a prize money

Semifinalistka loňského ročníku a nasazená devítka Li Na odvrátila v zápase proti nasazené i světové jedničce Dánce Caroline Wozniacké jeden mečbol a po více než dvou a půl hodinách hry zvítězila 3:6, 7:5 a 6:3.

Li Na
Li Na | Foto: Reuters

Wozniacká přitom měla k prvnímu finále na Australian Open velmi blízko. Ve druhém setu podávala za stavu 5:4 a navíc se dostala do vedení 40:30, mečbol však využít nedokázala a od té doby tahala za kratší provaz.

Číňanka třemi hrami v řadě získala druhý set a v tom třetím za stavu 5:3 využila hned první svůj mečbol.

"Jsem šťastná, že jsem první Číňankou v grandslamovém finále. Já jsem ale vždycky první," řekla v rozhovoru přímo na kurtu sebevědomá Li Na.

"Neměla jsem dobrou noc, víte, manžel chrápal a já se budila každou hodinu. Ale měla jsem velkou motivaci k obratu. Prize money," smála se Číňanka na celé kolo.

Junior Veselý je v semifinále dvouhry a finále čtyřhry 

Jiří Veselý, nasazená jednička juniorky ve dvouhře, postoupil po výhře nad Američanem Mitchellem Kruegerem do semifinále turnaje. Navíc spolu se Slovákem Filipem Horanským postoupil do finále čtyřhry.

Tam se naopak neprobojovaly Denisa Allertová a Klára Fabíková, které v semifinále podlehly japonskému páru Hozumiová, Katová. 

Dvouhra - semifinále:

Ženy:

Li Na (9-Čína) - Wozniacká (1-Dán.) 3:6, 7:5, 6:3, Clijstersová (3-Belg.) - Zvonarevová (2-Rus.) 6:3, 6:3.

Čtyhra - semifinále:

Muži:

B. Bryan, M. Bryan (1-USA) - Butorac, Rojer (USA/Niz. Ant.) 6:3, 6:2, Bhúpathí, Paes (3-Ind.) - Mirnyj, Nestor (2-Běl./Kan.) 7:6 (7:5), 4:6, 6:3.

Smíšená čtyřhra - čtvrtfinále:

Srebotniková, Nestor (2-Slovin./Kan.) - Rodionovová, Bhúpathí (Austr./Indie) bez boje, Chan Yung-jan, Hanley (Tchaj-wan/Austr.) - Chuang Chia-jung, Norman (Tchaj-wan/Belg.) 6:2, 4:6, 10:7.

Junioři:

Dvouhra - čtvrtfinále:

Veselý (1) - Krueger (USA) 6:2, 6:2.

Čtyřhra - semifinále:

Horanský, Veselý (2-SR/ČR) - De Loore, M. Delič (4-Belg./Chorv.) 7:6 (7:4), 6:4.

Hozumiová, Katová (Jap.) - Allertová, Fabíková 6:2, 6:4.

 

Právě se děje

Další zprávy