Štěpánek dostal kanára a vypadl. Prohrála i Strýcová

Jaroslav  Šindelář Jaroslav Šindelář
11. 1. 2011 9:20
Chela - Štěpánek 4:6, 6:0, 6:3
Radek Štěpánek
Radek Štěpánek | Foto: Reuters

Sydney - Radku Štěpánkovi se generálka na první grandslam sezony - Australian Open - nepovedla. V prvním kole turnaje v Sydney podlehl ve třech setech Argentinci Juanu Ignaciu Chelovi, navíc ve druhém setu dostal od soupeře kanára.

Dvaatřicetileté české dvojce se tak nepovedlo navázat na dobré výkony z předchozího turnaje v Brisbane, kde vypadl až v semifinále.

Štěpánek sice zápas dvou velezkušených hráčů začal dobře a první set získal v poměru 6:4, třicetiletý Argentinec však ve druhé sadě zcela otočil vývoj zápasu a po dvou hodinách hry se nakonec radoval z vůbec prvního vítězství ve vzájemných zápasech.

Čtěte také:
Záhlavová-Strýcová v Sydney postupuje, ostatní Češky ne

Ve dvouhře už v Sydney vypadli všichni čeští tenisté. Barbora Záhlavová-Strýcová totiž ve druhém kole nestačila na bývalou světovou jedničku Kim Clijstersovou z Belgie, proti které uhrála jen pět gamů.

Čtyřiadvacetiletá česká tenistka sice vzala Belgičance v druhém setu první dvě podání, sama však servis ztratila třikrát a po hodině hry se s turnajem rozloučila.

Wozniacká nezvládla letošní premiéru

Skončila i světová jednička Caroline Wozniacká z Dánska, která hned v prvním soutěžním duelu sezony podlehla rovněž ve druhém kole turnaje Slovence Dominice Cibulkové.

Ta si po výhře 6:3 a 6:3 připsala nad dvacetiletou Dánkou premiérou výhru nad aktuální světovou jedničkou.

Dvouhra - 1. kolo:

Muži: Chela (Arg.) - Štěpánek 4:6, 6:0, 6:3.

Dvouhra - 2. kolo:

Ženy: Clijstersová (3-Belg.) - Záhlavová-Strycýová 6:1, 6:4, Cibulková (SR) - Wozniacká (1-Dán.) 6:3, 6:3.

Čtyřhra - 1. kolo:

Peschkeová, Srebotniková (3-ČR/Slovin.) - Bacsinszká, Voráčová (Švýc./ČR) 6:1, 1:6, 10:7.

 

Právě se děje

Další zprávy