Dlouhý získal titul v Brisbane. Po skreči soupeřů

ČTK ČTK
9. 1. 2011 9:19
Ve finále dvouhry porazil Söderling Roddicka 6:3, 7:5
Lukáš Dlouhý nastoupil v první nedělní dvouhře proti Stevu Darcisovi. Dřel, ale výhry se nedočkal.
Lukáš Dlouhý nastoupil v první nedělní dvouhře proti Stevu Darcisovi. Dřel, ale výhry se nedočkal. | Foto: Ondřej Besperát

Brisbane - Deblista Lukáš Dlouhý vyhrál se svým novým partnerem Paulem Hanleym z Austrálie úvodní turnaj sezony v Brisbane.

Celkově má sedmadvacetiletý Dlouhý na svém kontě devět deblových titulů.

Ve dvouhře se radoval z trofeje nejvýše nasazený Robin Söderling ze Švédska, jenž zdolal obhájce prvenství Američana Andyho Roddicka 6:3 a 7:5.

Čtěte také:
Kvitová získala druhý titul. Štěpánek i Berdych končí

Český daviscupový reprezentant Dlouhý se dohodl na spolupráci s Hanleym na sklonku minulého roku poté, co se rozešel s Indem Leanderem Paesem. V Brisbane nově složený pár neprohrál jediný set, ve finále jim za stavu 6:4 vzdala dvojice Robert Lindstedt, Horia Tecau. Za výhru získá každý z nich 11.700 dolarů.

Söderling předvedl ve finále skvělý výkon především na servisu, kde zaznamenal 16 es. "Většinou to bývám já, kdo má lepší servis. Dnes ale vždy, když jsem vycítil šanci, přišlo jedno z jeho velkých podání," povzdechl si Roddick.

Po vítězství si šel Söderling potřást rukou se svým novým koučem Claudiem Pistolesim. "Pracujeme spolu pár týdnů, tohle je náš první turnaj a zatím to jde docela dobře, ne?" usmíval se Švéd, který se tímto výsledkem zařadil ke spolufavoritům úvodního grandslamového turnaje v Melbourne. Tam ještě v kariéře nikdy nepřešel druhé kolo.

Tenisový turnaj mužů v Brisbane (tvrdý povrch, dotace 422.300 dolarů):

Dvouhra - finále:
Söderling (1-Švéd.) - Roddick (2-USA) 6:3, 7:5.

Čtyřhra - finále:
Dlouhý, Hanley (3-ČR/Austr.) - Lindstedt, Tecau (4-Švéd./Rum.) 6:4, skreč.

 

Právě se děje

Další zprávy