Suverénní Federer je v semifinále. Postupuje i Murray

Sport Sport
25. 11. 2010 23:10
Federer - Söderling 7:6,6:3. Murray - Ferrer 6:2,6:2

Londýn - Bez ztráty setu prochází zatím londýnským Turnajem mistrů nasazená dvojka, Švýcar Roger Federer. V posledním utkání ve skupině porazil Švéda Söderlinga a stal se prvním semifinalistou.

Federer je tak na nejlepší cestě vyrovnat rekord v počtu triumfů na každoročním vyvrcholení sezony. Zatím vyhrál čtyřikrát, zatímco Lendl a Sampras pětkrát.

Čtěte také:
Dlouhý se loučí s Paesem. V Londýně prohráli i potřetí
Berdych rozžehl naději na postup. Roddicka porazil 2:0

Federer začal proti nebezpečnému Švédovi dobře a vedl 4:2, pak ale ztratil servis a Söderling první set dovedl k tie-breaku. V tom byl ale o fous lepší Švýcar a získal ho poměrem 7:5.

Söderling mohl zápas otočit hned v úvodním gamu druhé sady, kdy měl na raketě dva brejky. Federer ale důležitý game zvládl, za stavu 4:3 pak prolomil soupeřovo podání a utkání už nepustil.

Švédský tenista přesto doufal, že postoupí. K tomu mu měl pomoci Španěl David Ferrer. Kdyby porazil domácího Andy Murrayho 2:0 na sety, rozhodoval by o druhém postupujícím poměr gamů.

Jenže to se nestalo. Domácí naděje proti Ferrerovi jasně dominovala. Nejprve Murray sice prohrával 0:2, pak ale uhrál šest her v řadě a první set získal ve svůj prospěch.

Ve druhé sadě Murray vítězství 6:2 zopakoval a rozjásal londýnské fanoušky. Ferrer se s Turnajem mistrů rozloučil, aniž by získal jediný set.

 

Právě se děje

Další zprávy