Berdych začal Turnaj mistrů prohrou s Djokovičem

Jaroslav  Šindelář Tomáš  Kubánek Jaroslav Šindelář, Tomáš Kubánek
22. 11. 2010 23:50
Berdych-Djokovič 3:6,3:6, Nadal-Roddick 3:6,7:6,6:4
Foto: Reuters

Praha - Tomáši Berdychovi se vstup do Turnaje mistrů nepovedl. Proti třetímu muži světového žebříčku Srbu Novaku Djokovičovi získal v Londýně pouze šest gemů, když prohrál ve dvou setech 3:6 a 3:6.

Berdych nedokázal favorizovanému soupeři dostatečně vzdorovat ani při vlastním podání. Hned na začátku obou setů svůj servis ztratil, a chyby pak už v dalším průběhu nedokázal napravit.

"Lhal bych, kdybych řekl, že jsem nebyl nervózní. Bylo to na začátku na mé hře vidět, ale byl to první zápas a tak to prostě je," řekl Berdych po utkání v televizi.

Napravit si svou reputaci bude moci ve středu večer proti světové jedničce Rafaelu Nadalovi ze Španělska, jenž porazil v dramatické třísetové bitvě Američana Andyho Roddicka.

Utkání Berdych - Djokovič jsme sledovali ŽIVĚ

Berdych byl očividně nervózní už před zápasem a to si přenesl i do zápasu. Hned při prvním podání udělal dvojchybu, kterou zopakoval i v závěru hry, a Djokovič tak téměř bez práce získal brejk. 

Českému tenistovi nepomohla ani přítomnost řady krajanů v hledišti, včetně rodičů a přítelkyně Lucie Šafářové. Naopak legendární argentiský fotbalista Diego Maradona přinesl více štěstí Djokovičovi, kterému několikrát tleskal vestoje.

Druhá sada se pak nesla ve stejném trendu jako ta první. Velké množství chyb z Berdychova forhendu a Djokovičova strojová hra vedla k získání Srbova náskoku 3:0, který bez problémů udržel až do konce zápasu.

Tristní Berdychovu bilanci symbolizuje i poměr brejkbolů. Za hodinu a půl hry si nevypracoval ani jeden brejkbol.

Turnaj mistrů v Londýně:

Dvouhra - skupina A:

Djokovič (3-Srb.) - Berdych (6) 6:3, 6:3, Nadal (1-Šp.) - Roddick (8-USA) 3:6, 7:6 (7:5), 6:4.

Čtyřhra - skupina B:

Bhúpathí, Mirnyj (3-Indie/Běl.) - Kubot, Marach (5-Pol./Rak.) 7:6 (7:2), 6:4, Nestor, Zimonjič (2-Kan./Srb.) - Moodie, Norman (8-JAR/Belg.) 6:1, 6:2.

 

Právě se děje

Další zprávy