Deblista Čermák získal titul v Kuala Lumpur

Red Spo, ČTK
3. 10. 2010 15:12
Čermák, Mertiňák - Fyrstenberg, Matkowski 7:6, 7:6

Kuala Lumpur - Český tenista František Čermák získal v Kuala Lumpuru spolu se Slovákem Michalem Mertiňákem první letošní titul ve čtyřhře. Ve finálovém souboji dvou nejvýše nasazených párů porazili turnajové jedničky Mariusze Fyrstenberga a Marcina Matkowského z Polska dvakrát 7:6.

Česko-slovenská dvojice si tak polepšila v boji o místo na Turnaji mistrů pro nejlepších osm dvojic sezony. Před turnajem jim patřilo dvanácté místo a na poslední postupovou příčku ztráceli 780 bodů. Za vítězství v Kuala Lumpuru si odnesli 250 bodů a společnou prémii 46.750 dolarů (asi 827 tisíc korun).

Čtěte také:
Nadal titul v Bangkoku nezíská. Nestačil na krajana
Berdych v Kuala Lumpuru vypadl. Nestačil na Ferrera

Čermák s Mertiňákem uspěli až ve třetím finále v sezoně, když před startem v Kuala Lumpuru nezvládli zápas o titul v Umagu a Dauhá. Připsali si šestý společný titul a Čermák, který si v Malajsii navíc po dlouhých čtyřech letech zahrál na okruhu ATP i dvouhru a vypadl v prvním kole, rozšířil svou sbírku deblových titulů na 22.

Finále dvouhry ovládl stejně jako před rokem ruský tenista. Čtvrtý nasazený Michail Južnyj porazil 6:7, 6:2 a 7:6 Andreje Golubjova z Kazachstánu, který příští rok v březnu velmi pravděpodobně nastoupí za Kazachstán proti Česku v prvním kole Davisova poháru.

Južnyj navázal na krajana Nikolaje Davyděnka, který v Kuala Lumpuru vyhrál loni první ročník turnaje.

Tenisový turnaj mužů v Kuala Lumpuru (dotace 850.000 dolarů, tvrdý povrch):

Čtyřhra - finále:
Čermák
, Mertiňák (2-ČR/SR) - Fyrstenberg, Matkowski (1-Pol.) 7:6 (7:3), 7:6 (7:5).

 

Právě se děje

Další zprávy