Berdych: Radek je favorit. Měl by ho zdeptat svou hrou

Jaroslav  Šindelář Jaroslav Šindelář
19. 9. 2010 18:30
Berdych si vyčítá, že Novaka v druhém setu nedorazil
Berdych si vyčítá, že Novaka v druhém setu nedorazil
Berdych si vyčítá, že Novaka v druhém setu nedorazil | Foto: Reuters

Bělehrad (od zvláštního zpravodaje) - Měl nakročeno k tomu, aby vyhrál a posunul český tým do finále Davis Cupu. Vedl 1:0 na sety a na kurtu byl viditelně lepší. Pak ale neproměnil jednoduchý volej a po ošetření Novaka Djokoviče se nedokázal vrátit do zápasu.

Tomáš Berdych, sedmý hráč světa, česká jednička a potencionální strůjce bodů, tak prohrál obě dvouhry a o osudu českého týmu bude muset rozhodnout jeho zkušenější kolega Radek Štěpánek, který letos v Davis Cupu vyhrál všechny čtyři zápasy.

Čtěte také: DC živě: Djokovič - Berdych 3:1, stav je srovnán na 2:2

"Radek je favorit, nemůžete ode mě čekat jinou odpověď. Pořád jsme neprohráli, Srbové jen vyrovnali," řekl po zápase viditelně skleslý Berdych.

V zápase jste vedl 1:0 na sety a vypadal na hřišti lépe. Kde se to zlomilo?
Zkazil jsem za stavu 2:2 ve druhém setu ten volej na brejkbol. Škoda. Okamžitě byl na nohách. Od té doby se chytl a nedal se zastavit. Hrál výborně. Nedal mi šanci.

Může v tom hrát roli i únava? Přeci jen jste hrál o jeden zápas více než Djokovič...
Když máte za sebou osm setů, nemůžete lítat po kurtu jako blázen za každým míčem. Je těžké hrát ve třech dnech stejně dobrý tenis. Ale doufám, že to budu moci vynahrdait ve finále.

Nezkoušel jste potom něco ve vaší hře změnit, když vám to nešlo?
Zkoušel jsem hrát něco jinýho. On ale na všechno dokázal reagovat. Kdyby byla má hra lepší, nevím, jak by to dopadlo, Novak totiž pak hrál výborně.

Dá se tento zápas srovnat s prvním zápasem proti Tipsarevičovi?
Budu nad tím přemýšlet později, myslím ale, že to byl lepší výkon, byl jsem agresivnější. Ale narozdíl od Wimbledonu, kde je to rychlejší, on stačil všechny míče doběhávat.

Bylo těžké se soustředit, když za Djokovičem stála celá hala?
Je to náročný a vysilující, když musím zůstat v klidu. Ne vždy se to povede. Nešlo říct, že mě to sere, musel jsem vydržet.

Už prozradíte, co vám Srbové udělali, jak jste naznačoval v pátek?
Lidi tady mě zklamali. Plácali mě po ramenou, a když jsem se otočil, hned o mě mluvili jinak. Ale sami víte, co se tady dělo...

 

Právě se děje

Další zprávy