VIDEO Kdo kouzlí lépe? Vilém Tell Federer, nebo Murray?

Jakub Šafránek Jakub Šafránek
21. 8. 2010 9:45
Britský tenista sestřeluje plechovky i holuby
Foto: Reuters

Londýn - Na začátku tohoto týdne obletělo svět internetu video, na němž je zachycen při natáčení reklamy na Gillette tenista Roger Federer, jak ve stylu svého krajana Viléma Tella sestřeluje přesným servisem plechovku z hlavy jednoho z členů natáčecího štábu.

Od té doby na serveru youtube zhlédly jeho video téměř čtyři miliony lidí a rozhořela se pod ním vášnivá diskuze o tom, zdali je pravé, a nebo nikoliv.

Sám švýcarský tenista přitom na právě probíhajícím turnaji v Cincinnati pravost záběrů ani nepotvrdil, ani nevyvrátil. "Víte, jak to je s kouzelníky. Nikdy neprozrazují, jak fungují jejich triky," sdělil novinářům.

Čtěte také:

Video: Federer jako Vilém Tell. Nebo je to jen trik?
Federer á la Vilém Tell: Kouzla se přece neprozrazují

Federer a Gilette se přitom dost dobře mohli inspirovat videem, které natočil Andy Murray těsně před začátkem letošního Wimbledonu, v němž se tvář výrobce tenisových raket Head v ulicích Londýna trefuje do okapů, odpadkových košů, přistavených plechovek i nadhazovaných hliněných "holubů".

Také zde jsou záběry neprůkazné a není jasné, zdali se skutečně tenista trefil do uvedených předmětů, nebo jde jen o filmový trik.

Ať už je to tak či onak, marketingové oddělení má jistě lepší Gillette, než Head. Britovo video totiž na youtube zhlédlo za dva měsíce čtyřikrát méně lidí, než pět dní staré záběry Rogera "Viléma Tella" Federera.

Porovnejte si obě videa (zdroj youtube.com). Nejprve Andy Murrayho

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

A poté na Rogera Federera

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

Právě se děje

Další zprávy