Štěpánek jde v deblu dál, Dlouhý naopak vypadl

Jaroslav  Šindelář Jaroslav Šindelář
12. 8. 2010 8:00
Do třetího kola postoupili Nadal i Murray

Praha - Padesátiprocentní úspěšnost měli čeští deblisté na turnaji Masters v Torontu. Zatímco Radek Štěpánek po boku Marka Knowlese z Baham postoupili do 2. kola, Lukáš Dlouhý v něm se svým tradičním indickým parťákem Leandrem Paesem vypadli.

Štěpánek a Knowles postoupili dál až po super tie-breaku, ve kterém v poměru 12:10 porazili španělský pár Nicolás Almagro - Tommy Robredo. Dlouhý s Paesem pak ve dvou setech podlehli francouzskému páru Julien Benneteau - Michael Llodra.

Ve druhém kole, které se hraje v noci ze čtvrtka na pátek SELČ, narazí česko-bahamský pár na světové jedničky Daniela Nestora z Kanady a Nenada Zimonjiče ze Srbska.

Na něj narazil Štěpánek spolu s Tomášem Berdychem před týdnem ve druhém kole na turnaji ve Washingtonu a z postupu se radoval český pár, který až ve finále nestačil právě na současného Štěpánkova parťáka Knowlese a Američana Mardyho Fishe.

Čtěte také: Berdych začal v roli světové sedmičky jasnou výhrou

Do třetího kola ve dvouhře postoupila 2 hodinách a dvaceti minutách světová jednička Španěl Rafael Nadal, který se v Torontu po více než měsíční pauze vrací do seriálu ATP turnajů.

Rafael Nadal vyhrál i druhý set
Rafael Nadal vyhrál i druhý set | Foto: Sport

Úřadující vítěz French Open a Wimbledonu si poradil po dramatickém prvním setu se Švýcarem Stanislasem Wawrinkou. V tie-breaku první sady jej zdolal až až po nejdelším tiebreaku své kariéry v poměru 14:12 a druhý set vyhrál 6:3.

"Bylo to hodně náročné. Chvíli jsem hrál dobře, ale chvílemi to nebylo ono. Přeci jen to byl můj první zápas po delší době," řekl Nadal, jehož posledním duelem ve dvouhře bylo finále Wimbledonu proti Berdychovi.

Ve čtvrtek od 17 hodin SELČ nastoupí k zápasu 3. kola sedmý hráč žebříčku dvouhry Berdych, který bude o postup do čtvrtfinále bojovat s Alexandrem Dolgopolovem z Ukrajiny. Pokud by Berdych postoupil, narazil by nejspíš na Švýcara Rogera Federera. 

Dvouhra - 2. kolo:

Nadal (1-Šp.) - Wawrinka (Švýc.) 7:6 (14:12), 6:3, Murray (4-Brit.) - Malisse (Belg.) 7:5, 6:2, Chardy (Fr.) - Verdasco (9-Šp.) 6:7 (7:9), 7:6 (7:5), 6:2, Monfils (15-Fr.) - De Bakker (Niz.) 7:5, 6:3, Anderson (JAR) - Querrey (16-USA) 7:6 (7:4), 4:6, 6:4, Kohlschreiber (Něm.) - Troicki (Srb.) 6:4, 3:6, 6:0, Lu Yen-hsun (Tchaj-wan) - Mathieu (Fr.) 3:6, 7:6 (7:3), 7:6 (7:5).

Čtyřhra - 1. kolo:

Knowles, Štepánek (Bah./ČR) - Almagro, Robredo (Šp.) 5:7, 6:3, 12:10.

2. kolo:

Benneteau, Llodra (Fr.) - Dlouhý, Paes (3-ČR/Ind.) 6:1, 7:6 (8:6).

 

Právě se děje

Další zprávy