Štěpánek hlásí návrat, Berdych bude útočit na sedmičku

Jaroslav  Šindelář Jaroslav Šindelář
3. 8. 2010 7:00
Štěpánek bude hrát turnaj ATP po 5 měsících
Naváže Tomáš Berdych na tažení z předchozích měsíců?
Naváže Tomáš Berdych na tažení z předchozích měsíců? | Foto: Sport

Praha - Radek Štěpánek se po pěti měsících vrací do světového tenisu. Český tenista, kterého nejdříve trápil únavový syndrom, poté zánět v krku a nakonec zraněné koleno, se představí na turnaji okruhu ATP ve Washingtonu.

Aktuálně 29. hráč světa a desátý nasazený má stejně jako jeho daviscupový parťák Tomáš Berdych, nasazená jednička turnaje, v prvním kole volný los a zasáhne až do toho druhého. Oba zápasy se hrají v noci ze středy na čtvrtek našeho času.

Osmý hráč světa Berdych se na kurty vrací po měsíční pauze. Jeho posledním zápasem bylo prohrané finále Wimbledonu proti Španělovi Rafaelu Nadalovi.

Čtěte také:
Tenisovým žebříčkům dál kralují Williamsová s Nadalem
Deblista Friedl získal v Umagu po třech letech titul

Pokud čtyřiadvacetiletý tenista obhájí postup do čtvrtfinále z loňského roku, v žebříčku ATP se posune na sedmé místo před obhájce titulu Argentince Juana Martina del Potra, který už půl roku laboruje s zraněním. 

Berdycha čeká ve druhém kole zápas s Rusem Dmitrijem Tursunovem. Štěpánek narazí na Švýcara Marka Chiudinelliho.

Jednatřicetiletý Štěpánek, který se před dvěma týdny oženil s někdejší českou jedničkou Nicole Vaidišovou, se turnaje ATP naposledy zúčastnil v březnu v Indian Wells.

V červnu sice odehrál challengery na Floridě a v Prostějově, problémy s kolenem mu ale před Wimbledonem a čtvrtfinále Davis Cupu proti Chile vystavily další stopku.

 

Právě se děje

Další zprávy