Vychází tenisová hvězda? Kvitová: Chci se zlepšovat

Ivo Pospíšil, ip
1. 7. 2010 22:15
Petra Kvitová má za sebou skvělou cestu Wimbledonem
Petra Kvitová dosáhla ve Wimbledonu životního výsledku
Petra Kvitová dosáhla ve Wimbledonu životního výsledku | Foto: Sport

Londýn - Rvala se, bojovala, se světovou jedničkou dokonce držela krok. Zažívala životní úspěch a chtěla jít ještě dále. Až do posledního střetnutí na turnaji, do finále. Tyto brány se ale před ní ve čtvrtek zavřely.

Teprve dvacetiletá česká tenistka Petra Kvitová ohromila svými výkony na Wimbledonu celý svět a získala si renomé velkého talentu, který má před sebou zářivou budoucnost.

Čtěte také: Wimbledon: Kvitová bojovala, na finále ale nedosáhla

"Je ji teprve 20 let, ještě o ní hodně uslyšíme," uvedla na její adresu například bývalá profesionální hráčka Pam Shriverová.

Viktoria Azarenková, Caroline Wozniacká i Kaia Kanepiová. Ty všechny se mohly o kvalitách mladičké Češky jasně přesvědčit. Ty všechny Kvitová totiž na své cestě do semifinále zdolala. Zvláště proti Estonce Kanepiové ukázala i silnou vůli, když si nejednou poradila s psychicky náročnými momenty.

Stejně ovšem působila i v zápase se světovou jedničkou. Od začátku se snažila diktovat tempo, držet krok i v agresivních a razantních úderech, Williamsová dlouho hledala recept, v prvním setu dokonce prohrávala 2:4, nakonec ale přeci jen využila svých zkušeností a zejména díky takřka bezchybnému servisu Kvitovou v úvodní sadě udolala.

"Byl to obtížný zápas. Musela jsem hrát velmi tvrdě," přiznala Američanka po zápase pro tiskovou agenturu Reuters. "Na začátku turnaje jsem nečekala, že bych se dostala tak daleko. Je to krásné, že tu mohu stále hrát," doplnila.

Ve finále ji čeká Ruska Vera Zvonarevová.

Chci být stále lepší, slibuje Kvitová

To Kvitová se s londýnskými travnatými kurty loučí. Každopádně ale se vztyčenou hlavou, byl to její dosavadní nejlepší turnaj v kariéře. Nejlepší dosavadní výsledky rodačky z Bílovce byly čtvrtá kola na French, respektive US Open. 

"Myslím, že jsem sehrála dobrý zápas a že jsme hrály dobře. Chyběl jenom kousek. Byla prostě lepší, ale určitě se s ní dá hrát," cituje Kvitovou po zápase ČTK. 

"Nebudu z Londýna odjíždět jako jiný člověk, ale jestli budu odjíždět jako jiná hráčka, se teprve uvidí," doplnila sympaticky.

Plány pro příští týdny má pak jasné. Chvíli odpočinout a znovu připravovat na další grandslamový turnaj, US Open. 

"Chci se k tomu postavit pozitivně a ještě víc trénovat. Vidím, že můj tenis se pořád zlepšuje, a budu chtít, aby se zlepšoval dál. Určitě to budu chtít dotáhnout dál," dodala na závěr.

 

Právě se děje

Další zprávy