Zakopalová na Heninovou nestačila. Nadal jde snadno dál

ČTK ČTK
28. 5. 2010 14:00
Heninová (22-Belg.) - Zakopalová 6:3, 6:3
Klára Zakopalová se o překvapení nepostarala
Klára Zakopalová se o překvapení nepostarala | Foto: Václav Rojík

Paříž - S Roland Garros se rozloučila poslední česká tenistka ve dvouhře. Klára Zakopalová dnes prohrála v dohrávaném utkání druhého kola s bývalou světovou jedničkou Justine Heninovou z Belgie dvakrát 3:6.

"Musím uznat, že byla lepší. Nějaké šance jsem měla, které jsem nevyužila, a když je s takovou hráčkou nevyužiju, tak zápas dopadne takhle," řekla Zakopalová Radiožurnálu.

Češka se snažila hrát aktivně. "Protože když jsem zahrála něco ne tak přísně, tak mě hned potrestala. Jediná možnost je s ní hrát hodně agresivně a hodně riskovat. Porazila ji Rezaiová, která hraje stoprocentní risk, tak jsem si řekla, že to zkusím taky tak, ale bohužel," dodala.

Čtěte také: Déšť kazil French Open. Ve 2. kole vypadla Ivanovičová

Tenistky měly zápas původně odehrát už ve čtvrtek. Kvůli dešti ale začal jejich duel se zpožděním a nakonec byl kvůli tmě odložen za stavu 6:3 a 3:2 pro Heninovou.

"Nemyslím, že mi to uškodilo. Byla bych radši, kdyby se hrálo až dnes (v pátek), ale bylo to pro obě stejné," řekla osmadvacetiletá Zakopalová. Favorizované soupeřce dokázala vzdorovat celkem hodinu a 15 minut.

O rok mladší Heninová, která se v lednu vrátila k tenisu po patnáctiměsíční pauze, prodloužila svou neporazitelnost na Roland Garros na 23 zápasů. Belgická tenistka může na pařížské antuce navázat na tituly z let 2003 a 2005 až 2007. "Myslím si, že bude hrát hodně dobře a brzy bude mezi první trojkou," řekla její česká soupeřka.

I před rokem vypadla Zakopalová na Roland Garros s jednou z favoritek na centrálním dvorci. V minulém ročníku ji vyřadila Serena Williamsová a Zakopalová Američance vzala set. "Heninová hrála lépe než loni Serena, ale atmosférou to byl podobný zážitek. Set jsem teď nevzala, ale je to hezký zážitek," řekla Zakopalová.

S denním zpožděním se na kurt dostali také hlavní favorit Španěl Rafael Nadal a první hráčka světa Američanka Serena Williamsová.

Čtyřnásobný vítěz Roland Garros si bez potíží poradil s Argentincem Horaciem Zeballosem, kterého porazil 6:2, 6:2 a 6:3. Rodák z Mallorky, který před French Open jako první v historii vyhrál všechny tři antukové turnaje série Masters, neprohrál letos na nejpomalejším povrchu ani v 18. zápase.

Takřka bezchybný tenis předvedla v odloženém utkání i Williamsová a Němku Julii Görgesovou porazila dvakrát 6:1. Vítězka French Open z roku 2002 tak stále drží 41 zápasů trvající neporazitelnost v druhých kolech velkých turnajů. V této fázi naposledy vypadla v roce 1998, když prohrála se svou starší sestrou Venus.

O překvapení se postarala 187. hráčka světa Ruska Anastasia Pivovarovová, která porazila 25. nasazenou Čeng Ťie z Číny 6:4 a 6:3.

Výsledek:

Ženy: Heninová (22-Belg.) - Zakopalová 6:3, 6:3

 

Právě se děje

Další zprávy