Tenistka Vaidišová prý ukončila kariéru. Plánuje svatbu

Ivo Pospíšil, ip
16. 3. 2010 12:50
Dvacetiletá tenistka se chce vdát za Radka Štěpánka
Nicole Vaidišová
Nicole Vaidišová | Foto: Tomáš Adamec, Aktuálně.cz

Praha - Česká tenistka Nicole Vaidišová údajně ukončila ve svých dvaceti letech tenisovou kariéru.

Někdejší talentovaná hráčka, která se však poslední roky herně trápila, totiž plánuje během letošního léta svatbu s Radkem Štěpánkem. Ta by se pak měla uskutečnit v červenci. Informaci přinesl server Tennisreporters.net.

Čtěte také: Půl roku to nezažila. Vaidišová konečně vyhrála zápas

"Bývalá světová sedmička a dvojnásobná grandslamová semifinalistka Nicole Vaidišová se rozhodla ve svých dvaceti letech ukončit svou kariéru," píše na jejich stránkách. které odkazují na interní, avšak nespecifikovaný zdroj.

Rodačka z Norimberku vlétla do světa velkého tenisu v březnu roku 2004, kdy na okruhu WTA debutovala na turnaji v Acapulcu.

O dva roky později se dokonce probojovala až do semifinále French Open a na tento úspěch navázala i v dalším roce, kdy se dostala do stejné fáze na Australian Open. Dvakrát si také zahrála čtvrtfinále Wimbledonu.

Později však začala její herní výkonnost klesat a v březnu roku 2008 dokonce ukončila spolupráci s trenérem a svým nevlastním otcem Alešem Kodatem. Pád ovšem nadále pokračoval a nic na něm nezměnil ani Kodatův pozdější návrat.

Vaidišová rázem vypadla i z první stovky a kariéru tak nejspíše ukončí jako 176. hráčka světa.

"V roce 2009 ji nepomáhala ani podpora přátel a rodiny. Poté, co se dále nedokázala vyrovnávat s porážkami, ztratila i postupně touhu hrát a začala tenis nenávidět ," dodává se na stránkách Tennisreporters.net.

 

Právě se děje

Další zprávy