Televize vs. Štěpánek-Berdych 0:1. Večer bude srovnáno

jar
11. 12. 2009 13:10
Oba tenisté byli hosty diskusních pořadů na ČT
Radek Štěpánek a Tomáš Berdych
Radek Štěpánek a Tomáš Berdych | Foto: Sport

Praha - V pomyslném souboji České televize a daviscupové dvojice Tomáš Berdych, Radek Štěpánek bude po dnešním večeru vyrovnáno.

Až dosud vede tenisový pár díky Radku Štěpánkovi, jenž připravil pořádný trapas pro šéfa sportu ČT Otakara Černého, který si tenistu pozval do diskusního pořadu Na slovíčko. Večer však srovná televize díky talkshow Jana Krause Uvolněte se, prosím.

Štěpánek se zúčastnil v úterý pořadu, který moderuje Černý.

Čtěte také: Sako a tepláky. Štěpánek dal ušít obleky z dob Lendla

Víc než samotná debata se Štěpánkem zaujala diváky slepá ulička, do níž se svou neznalostí a neobratností sám dostal dlouholetý komentátor a glosátor ČT Otakar Černý. Spojení "Bon Nadal", které v Barceloně viděl, když viselo na poutačích ve všech ulicích, si vysvětlil po svém.

"Bon Nadal? Hezké Vánoce, pane Černý"

Otakar Černý online v redakci Aktuálně
Otakar Černý online v redakci Aktuálně | Foto: Tomáš Adamec

"Hovořím o euforii, která byla u nás. Ovšem ve Španělsku v Barceloně to bylo ještě daleko horší. Barcelona byla popsána nápisy Bon Nadal. Celá Barcelona byla nadšená, věřila, že Nadal vyhraje. Nezáviděli jste tu slávu, kterou má Nadal?" ptal se bezelstně Černý Štěpánka.

Česká jednička ho rychle vyvedla z omylu. "Musím Vás, pane Černý, trošku opravit. Taky jsme si mysleli, že má Bon Nadal co do činění s Rafaelem Nadalem. Ale protože náš fyzioterapeut Michal Novotný žije už delší dobu ve Španělsku, tak ví, že Bon Nadal znamená katalánsky Hezké Vánoce."

Čtěte dále: Útrapy i radost. Nadal hodnotí: Nebyla to špatná sezona

Kraus: Budu vás na kurtu osobně hecovat

Mnohem těžší chvíle zažíval ve čtvrtek u moderátora Jana Krause dvacátý hráč světa Tomáš Berdych, jak se ukáže během pátečního večera, kdy ČT show odvysílá.

Jan Kraus
Jan Kraus | Foto: ČTK

Kraus hned v úvodu připomněl, jak tenisoví odborníci po porážce 0:5 v Barceloně zmiňovali, co všechno tenisté udělali špatně. "Tak co uděláme, abyste měl ten vítěznej tah? Kritici vám vytýkají, že jste typicky česky uspokojenej s tím, co máte..."

Aniž by Berdych stačil odpovědět, přidal vlastní řešení sám Kraus. "Tak víte co. Jestli budete chtít, klidně Vás budu na kurtech osobně hecovat..."

Kraus s úsměvem "drtil" Berdycha dál. Když mu tenista ukázal kopii salátové mísy, kterou dostali všichni finalisté, zeptal se: "A to je úplně stejný, jako dostali oni, jo? No vidíte, tak ono vlastně ani o nic nejde. Máte to i vy..."

Čtěte dále: Češi prý ještě vyhrají Davis Cup. Vše načal Federer

Na závěr pak Kraus vyslovil vlastní recept, jak zlepšit Berdychovu hru. "Tak pojďme se domluvit, že budete světovou jedničkou. To jsou jen takový čtyři blbosti, co je třeba zlepšit. Pohyb, bekhend, forhend, servis a hotovo..."

V talk show, v níž hosté většinou mívají z výřečného moderátora strach, se Berdych v tomto momentu poprvé nenechal zaskočit. "Servis už mám ale dobrej," opáčil jen.

 

Právě se děje

Další zprávy