Tenista Federer si rýpl do fotbalu. Zastal se Henryho

Martin Jůzek, maj
22. 11. 2009 10:45
Roger Federer se zastal v "kauze Henry" Francouzů
Roger Federer
Roger Federer | Foto: Reuters

Londýn - Nejlepší tenista současnosti Roger Federer se zastal jednoho z nejznámějších fotbalistů na světě Thierryho Henryho. Domnívá se, že aféra kolem postupu Francie na mistrovství světa je přehnaná.

Švýcarský suverén, který před začátkem Turnaje mistrů kraluje žebříčku ATP, si rovněž rýpl do fotbalu a jeho pravidel.

"Přece nemůžete obviňovat Henryho, když po doteku míče s rukou pokračoval ve hře," uvedl Federer, jemuž dnes v Londýně začíná poslední akce sezony, na níž bude bojovat s Rafaelem Nadalem o tenisový trůn.

Rodák z Basileje poznamenal, že tady nelze ani tolik vinit rozhodčího Hanssona, jenž měl zakrytý výhled.

Čtěte také: Konec kauzy ´boží ruka 2´: Francouzi odmítli odvetu

"Když to sudí neviděl, řekl bych, že jde spíš o chybu systému. Podívejte se, ve fotbale už padlo tolik branek, které neměly platit a tohle je další z nich. Mě překvapuje to, že k tomu může dojít," dodal osmadvacetiletý tenista.

Přestože na kurtech není zastáncem technologie Jestřábího oka, ocenil by něco takového ve fotbale.

"Fotbal by to potřeboval více než tenis. Jasně, nemůžete zastavit hru a všechno zkoumat, ale pokud by se alespoň něco změnilo, nedošlo by k tolika kontroverzním incidentům a Henry by nebyl v takové pozici, v jaké je," poznamenal.

Čtěte dále: Irský ´zrádce´ Keane: Podvod? Ne. Je to vaše chyba

Federer, jenž vystupoval v nedávné reklamě právě s Henrym, není jediným tenistou, který volá po zavedení videa. Na Turnaji mistrů stejně hovořil i další "fotbalový fanoušek" Novak Djokovič ze Srbska.

"Samozřejmě to bylo nefér vzhledem k Irům. Je zapotřebí, aby se s tím něco udělalo," řekl populární Srb, třetí hráč světa.

 

Právě se děje

Další zprávy