Štěpánek před Davis Cupem zářil. Teď se modlí za zdraví

roj
15. 11. 2009 11:15
Štěpánek: 31 let? To mě nezajímá
Radek Štěpánek gestikuluje při utkání s Gaelem Monfilsem
Radek Štěpánek gestikuluje při utkání s Gaelem Monfilsem | Foto: Reuters

Paříž - Český tenista Radek Štěpánek zůstal po obrovské bitvě s Gaelem Monfilsem těsně před branami finále turnaje Masters 1000 v Paříži.

"Oba jsme odehráli skvělý zápas,"  pochvaloval si po porážce.

Kvůli ní přišel o pozici prvního náhradníka na Turnaji mistrů, ale pře finále Davis Cupu v Barceloně ukázal solidní formu.

I když začátek utkání mu nevyšel. Nejprve sice sebral soupeři podání, ale pak sérií nevynucených chyb náskok ztratil a dlouho se nemohl dostat do rytmu.

"První set jsem promrhal, přestože jsem začal skvěle. Ztratil jsem čtyři gamy za sebou kvůli třem zbytečným chybám, a to mě stálo set," řekl Štěpánek pro server ATP.

Čtěte také: Štěpánek po obrovské bitvě podlehl. Finále si nezahraje

Už v koncovce první sady se ale karvinský tenista lepšil a začal velký obrat.

"Musel jsem si sáhnout hodně hluboko, abych závěr druhé sady otočil," pokračoval přítel Nicole Vaidišové, jenž sérií čtyř vyhraných gamů za sebou otočil sadu z 3:5 na 7:5.

Radek Štěpánek bojuje v semifinále turnaje v Paříži s Gaelem Monfilsem.
Radek Štěpánek bojuje v semifinále turnaje v Paříži s Gaelem Monfilsem. | Foto: Reuters

"Začal jsem hrát lépe voleje. Útočil jsem na síti, dostal jsem ho pod tlak a začal jsem dominovat," vrátil se český reprezentant ke koncovce druhého dějství.

"Do té doby jsem hrál na síti hodně špatně a kazil jsem i lehké voleje," připomněl.

Česká daviscupová jednička doufá, že si vynikající formu udrží.

"Držím si palce, abych zůstal zdravý. To se pak můžu měřit s těmi nejlepšími," doufá svěřenec trenérů Kordy a Pály, jemuž bude na konci listopadu už jedenatřicet let.

"To ale pro mě nic neznamená. Tenis si užívám. Mám zkušenosti, budu dál tvrdě pracovat a chci se propracovávat na žebříčku stále výš," dodal.

Vítězný Monfils se svým výkonem moc spokojený nebyl.

"Nehrál jsem nijak úžasný tenis. Snažil jsem se hrát jednoduše. Na konci druhé sady jsem ale ztratil koncentraci. Už jsem myslel na vítězství, předtím než jsem ho vybojoval. Radek chytil svoji šanci a dostal mě pod tlak," hodnotil Francouz.

 

Právě se děje

Další zprávy