Štěpánek: Fantasie. Nesložil jsem proti Murraymu zbraně

Red Spo, ČTK
12. 11. 2009 23:55
Štěpánek: Chci znovu zvítězit
Radek Štěpánek
Radek Štěpánek | Foto: Reuters

Paříž - Zasloužené a fantastické, takové bylo podle tenisty Radka Štěpánka jeho premiérové vítězství nad Britem Andym Murrayem na turnaji série Masters v Paříži. A to i přesto, že to s ním dnes zpočátku vypadalo velmi špatně.

Štěpánek prohrál první sadu za pouhých dvacet minut. "Ten set byl z mé strany nepovedený. Mně tam nespadlo vůbec nic a Murray hrál výborně. Byl to jeden z možná nejkratších setů, které jsem kdy hrál," podotkl třináctý nasazený Štěpánek k neúspěšnému úvodu utkání.

"Ale já jsem neskládal zbraně," komentoval český tenista obrat hned od začátku druhého setu, kdy vzal vítězi z Valencie servis. "A dostal jsem se nahoru. Chytil jsem svůj rytmus a od té doby jsem odehrál fantastické utkání," mohl se pochválit třicetiletý Štěpánek.

Čtěte také: Štěpánek ve čtvrtfinále. Vyřadil čtyřku Murrayho

Svěřenec trenéra Petra Kordy začal skvěle i třetí set, ale pak se málem sám připravil o výhodu brejku. Za stavu 3:1 dal dvě dvojchyby hned po sobě.

"To nebylo úplně ideální, ale byl jsem schopen se i z této situace dostat hned dobrým servisem. Pak už jsem neprohrál bod do konce gamu. Určitě člověk nevyhrává ty servisy celý zápas jednoznačně, musí si projít vždycky takovým gamem a já jsem rád, že jsem to takhle dneska zvládnul," konstatoval tenista.

Vyhráno ovšem ještě neměl ani za stavu 5:2. K dobru měl dva brejky, ale Murray se nevzdal. "Bojoval do posledního míče. Poslední game jsem ale zahrál výborně, šel jsem si pro to a držel jsem ho stále pod tlakem. Myslím, že jsem vyhrál zaslouženě," řekl Štěpánek.

K následujícímu zápasu řekl, že ať už bude soupeřem Chilan Fernando González, nebo vítěz US Open Juan Martín del Potro, půjde o hráče nejvyšší kvality. "Budu se snažit předvést opět co nejlepší výkon, abych znovu zvítězil," uzavřel Štěpánek

 

Právě se děje

Další zprávy