Štěpánek neproměnil tři mečboly. A v Basileji dohrál

ČTK ČTK, Red Spo
7. 11. 2009 17:38
Štěpánek - Djokovič 7:6, 5:7, 2:6

Basilej - Jediný míč dělil tenistu Radka Štěpánka od finále turnaje v Basileji. Český hráč ale v dnešním semifinále nevyužil ani jeden ze tří mečbolů ve druhém setu utkání se Srbem Novakem Djokovičem a se světovou trojkou prohrál 7:6, 5:7 a 2:6.

Štěpánek tak pravděpodobně přišel o šanci kvalifikovat se na Turnaj mistrů. Tu si měl podle webu ATP udržet v případě, že v Basileji vyhraje. Pak by navíc musel zaútočit na titul také příští týden na turnaji série Masters v Paříži a doufat v zaváhání soupeřů.

Djokovičovým soupeřem v nedělním finále bude buď světová jednička a basilejský rodák Roger Federer, nebo další Švýcar Marco Chiudinelli.

Čtěte také: Štěpánek v Basileji září. Postoupil už do semifinále

Štěpánek, který oslaví koncem měsíce jednatřicáté narozeniny, prohrál s Djokovičem popáté ze šesti vzájemných duelů. Hráče z elitního tria světového žebříčku naposledy porazil loni v květnu, kdy na antuce v Římě vyřadil světovou jedničku Federera.

Dva sety přitom český daviscupový reprezentant hrál skvělou partii. Začal agresivně, ale dva brejkboly hned v prvním gamu nevyužil.

Dobře podával a byl úspěšný s celodvorcovým stylem s občasnými výpady k síti. Tie-break první sady ukončil přímým bodem z podání.

Rozhodující moment utkání přišel v desáté hře druhé sady. Za stavu 5:4 vedl Štěpánek 40:0 při podání Djokoviče, ale ani jeden ze tří mečbolů nevyužil.

Dvakrát chyboval a jednou mu soupeř nedal šanci. Štěpánkova přítelkyně Nicole Vaidišová v hledišti zklamáním skryla obličej do dlaní a zaskočený tenista od té doby vyhrál už je dvě hry.

Djokovič se dostal do ráže, výrazně zlepšil return a už duel nepustil. Po dvou hodinách a třiceti minutách se dostal ke svému prvním mečbolu, při kterém skončil Štěpánkův kraťas v síti.

Tenisový turnaj mužů v Basileji:
Dvouhra - semifinále:
Djokovič (2-Srb.) - Štěpánek (5-ČR) 6:7 (4:7), 7:5, 6:2

 

Právě se děje

Další zprávy