Nadal okřikl tým: Kde hrát s Čechy? Nechte těch hádek

roj
8. 10. 2009 16:55
Nadal: Verdasco a Lopez uškodili týmu
Rafael Nadal
Rafael Nadal | Foto: Reuters

Peking - Do sporů o místo konání finále Davisova poháru mezi Španělskem a Českou republikou se rázně vložila světová dvojka Rafael Nadal. Po výhře v Pekingu nad Jamesem Blakem své spoluhráče okřikl.

Jednotliví členové španělského daviscupového týmu totiž veřejně řekli, kde by chtěli, či nechtěli finále hrát. To se Nadalovi nelíbí.

"Neříkám ani ´ano´ ani ´ne´ Barceloně nebo Valencii. Když budeme všichni říkat svůj názor, nebudeme působit jako tým," řekl Mallorčan listu Marca.

Naposledy se veřejně vyjádřil například Fernando Verdasco, podle něhož by mělo dostat šanci jiné město než Barcelona, protože ta už daviscupové finále hostila.

Čtěte také: Verdasco nechce Čechy ani v Madridu, ani v Barceloně

Zároveň kvitoval, že se o finále neuchází Madrid, protože by po neúspěšné kandidatuře na OH 2016 mohl zažít další zklamání.
Feliciano Lopez se nechal slyšet, že jej "hodně bolí", že se nebude hrát v Madridu, který by si to podle něho zasloužil.

Juan Carlos Ferrero si zase přál hrát ve Valencii, kde se narodil.

"Podle mě tahle prohlášení neprospívají týmu. Jsme hráči a měli bychom se soustředit na hru a ne na rozhlašování, kde by se finále mělo a nemělo hrát," pokračoval Nadal.

"Feliciano a Verdasco způsobili malou válku svoji poznámkou o Madridu, že by si to zasloužil. Vypadá to, jako kdybychom my ostatní měli něco proti Madridu,"dodal.

Španělům mezinárodní tenisová federace prodloužila lhůtu na oznámení dějiště finále, které se koná 6.-8. prosince.

Favoritem na pořádání je podle zákulsních zpráv Barcelona.

 

Právě se děje

Další zprávy