Los Davis Cupu 2010: Čeští tenisté vyrazí do Belgie

Sport Sport, ČTK, Red Spo
23. 9. 2009 12:29
Tenisté hráli s Belgií nedávno v Ostravě
Čeští tenisté pojedou do Belgie
Čeští tenisté pojedou do Belgie | Foto: Reuters

Ženeva - Čeští tenisté, kteří o víkendu postoupili do finále Davis Cupu, už znají svého prvního soupeře pro další ročník, který začne v březnu příštího roku. Tentokráte budou cestovat do Belgie.

O soupeři pro zápas, který se uskuteční od 5. do 7. března 2010 na soupeřově půdě, rozhodl středeční los v Ženevě.

A o tom, že se hráči v čele s Berdychem a Štěpánkem nepředstaví na domácí půdě, rozhodlo pravidlo, podle něhož se pořadájící země při vzájemných střetnutích střídají.

S Belgií hráli Češi loni rovněž první kolo, porazili ji tehdy v Ostravě 3:2. Postup slavili již po sobotní čtyřhře.

Čtěte dále: Konečně postup! Radovali se tenisté po výhře nad Belgií

"Je to příjemný los. Škoda, že nebudeme hrát doma, ale s Belgií se dá uspět i u nich. Mají sice čtyři dobré hráče, ale ze soupeřů, kteří byli na výběr, tak jsem spokojený," uvedl český kapitán Jaroslav Navrátil.

Čtěte také: Proč jsou Češi ve finále Davis Cupu? Tady jsou důvody

V případě postupu se Češi utkají utkají s vítězem zápasu Izraele s Chile.

"Když jsem včera viděl tu hrůzu, co jsme jako nasazený celek mohli dostat, tak to dopadlo hodně dobře a je to hodně slušný los. Budeme hrát sice venku, ale je to soupeř, přes kterého by se mělo dát přejít a pak si to vynahradit," doplnil Tomáš Berdych.

"Los je velmi přijatelný a do Belgie pojedeme jako favorité, ale na druhou stranu zůstáváme nohama na zemi. I když se nám teď daří, tak to neznamená, že automaticky budeme vše vyhrávat," řekl Štěpánek, hrdina letošního čtvrtfinále s Argentinou a vítěz šestihodinové bitvy v semifinálovém duelu v Chorvatsku s Ivem Karlovičem, který nastřílel rekordních 78 es.

V Belgii se hrálo před deseti lety a tým pod vedením Tomáše Šmída tehdy nečekaně prohrál v prvním kole 2:3. V celkové bilanci ale vedou Češi 7:3.

Los příštího ročníku proti sobě hned v prvním kole svedl Španělsko a Švýcarsko, takže může případně dojít na zápas světové jedničky Rogera Federera s dvojkou Rafaelem Nadalem.

Srbsko s Novakem Djokovičem zase na domácí půdě přivítá tým USA.

Los 1. kola Světové skupiny Davisova poháru (5.-7. března 2010):
Španělsko - Švýcarsko, Francie - Německo, Rusko - Indie, Švédsko - Argentina, Chorvatsko - Ekvádor, Srbsko - USA, Chile - Izrael, Belgie - Česko.

 

Právě se děje

Další zprávy