Tenisová královna je zpět. Heninová chce Wimbledon

Martin Jůzek, maj
23. 9. 2009 7:55
Heninová plánuje návrat na leden příštího roku
Justine Heninová se vrátí na kurty
Justine Heninová se vrátí na kurty | Foto: Reuters

Brusel - Psal se rok 2008, květen a tenisový svět žil blížícím se grandslamovým turnajem Roland Garros. Právě tehdy ale vzbudila nevídanou pozornost zpráva, že tenisová královna odchází.

Justine Heninová, která vládla žebříčku WTA, zčistajasna oznámila konec kariéry. Byla vůbec první ženou, jež tak učinila v době, kdy vládla tenisovým kurtům.

Měla obhajovat titul na prestižním antukovém turnaji v Paříži. Neobhajovala a ani se nepředstavila o měsíc později na Wimbledonu.

Teď se ovšem hvězda Heninová vrací.

Čtěte dále: Heninová, bývalá světová jednička, se vrací k tenisu

Od jejího zamýšleného konce uplynulo šestnáct měsíců a nyní sedmadvacetiletá tenistka přiznala, že hra s raketou a míčkem jí pořádně chyběla.

"Je potěšující, jak se mi den za dnem vrací staré pocity. Baví mě to a to je asi to nejdůležitější," prohlásila rodačka z Lutychu, která je druhou slavnou Belgičankou, co se v krátké době objeví na dvorcích, i když původně už uzavřela kariéru.

Comeback krajanky Kim Clijstersové, jež vyhrála nedávné US Open, ji prý rovněž motivoval.

Čtěte více: Pohádka z US Open: Máma Clijstersová ohromila svět

Jenže mladší z Belgičanek odložila raketu kvůli mateřským povinnostem. To Heninová se bála toho, že ztratí svou suverenitu a také už jí tenis nebavil. Proto skončila. Časem ale změnila názor.

Proč? Jedinou trofej, kterou nezískala, byla ta z Wimbledonu. Slavný turnaj na travnatých kurtech All England Clubu dál touží vyhrát.

"Ano, chtěli bychom tam vyhrát. Je to jeden z důvodů, proč se vrací," vysvětlil Carlos Rodriguez, trenér Justine Heninové.

Tenistka, která si jen na prize money vydělala skoro dvacet milionů dolarů, jinak triumfovala jednou na Australian Open, dvakrát na US Open a čtyřikrát na French Open. Na olympiádě v Aténách pak vybojovala zlato.

Nyní trénuje a do konce roku hodlá nastoupit na dvou exhibičních turnajích v Charleroi a v Dubaji. Ostrý start plánuje až na začátek příští sezony.

 

Právě se děje

Další zprávy