Čeští tenisté po triumfu stoupají. V DC budou nasazeni

Red Spo, ČTK
21. 9. 2009 15:05
Čeští tenisté jsou v žebříčku čtvrtí
Čeští tenisté v Chorvatsku slaví postup do finále Davis Cupu.
Čeští tenisté v Chorvatsku slaví postup do finále Davis Cupu. | Foto: Reuters

Londýn - Čeští tenisté se po postupu do finále Davisova poháru posunuli v žebříčku této týmové soutěže na čtvrté místo. Při středečním losování Světové skupiny pro rok 2010 tak budou nasazeni a vyhnou se papírově nejtěžším soupeřům.

Česku díky postupu do semifinále přes Argentinu patřilo v žebříčku sedmé místo, po víkendovému triumfu v Chorvatsku následoval posun o další tři příčky.

Pořadí vévodí úřadující šampioni Španělé, kteří budou v prosinci posledním soupeřem Čechů v letošních bojích o "salátovou mísu". Hostitelé finále vedou s velkým náskokem před USA a Ruskem.

Čtěte také:
Vyhrát Davis Cup? Co se musí stát, aby Češi triumfovali
Historická výhra: Češi jsou ve finále Davis Cupu

Žebříček DC bude hrát důležitou roli při středečním losování šestnáctičlenné Světové skupiny pro příští rok. Mezinárodní tenisová federace (ITF) z něj vyšla při nasazování, takže Češi v prvním kole nenarazí vedle prvních tří týmů ani na Argentinu, Chorvatsko, Izrael a Německo.

Protože navíc podle pravidel soutěže jsou finalisté aktuálního ročníku nasazeni jako číslo jedna a dvě, budou Češi nalosováni do opačné poloviny pavouka než Španělsko, s nímž se tak budou moci znovu utkat až ve finále.

Silné země jsou ale i v druhé osmičce, z níž vzejde český soupeř. Tým kapitána Jaroslava Navrátila by se mohl stejně jako letos utkat s Francií a hrozí mu také nebezpečné Srbsko. Dalšími nenasazenými týmy jsou Švédsko, Indie, Švýcarsko, Belgie, Ekvádor a Chile

Nasazené týmy pro středeční losování Světové skupiny 2010:
1. Španělsko, 2. Česko, 3. USA, 4. Rusko, 5. Argentina, 6. Chorvatsko, 7. Izrael, 8. Německo.</p>
Nenasazené týmy:
Francie, Srbsko, Švédsko, Indie, Švýcarsko, Belgie, Ekvádor, Chile.

 

Právě se děje

Další zprávy