Šáfářová v Québeku nevyhrála. Zastavila ji Czinková

ČTK ČTK, Red Spo
20. 9. 2009 22:23
Czinková - Šafářová 4:6, 6:3, 7:5
Lucie Šafárová ve finále neuspěla
Lucie Šafárová ve finále neuspěla | Foto: Reuters

Québec  - Tenistka Lucie Šafářová prohrála ve finále turnaje v Québeku s Maďarkou Melindou Czinkovou 6:4, 3:6 a 5:7. Na pátý titul z okruhu WTA tak dvaadvacetiletá česká hráčka nedosáhla.

Z finálového triumfu se zato radovala Barbora Záhlavová-Strýcová, která dnes vyhrála spolu s Američankou Vaniou Kingovou čtyřhru.

První sadu rozhodlo jedno prolomené podání ve prospěch Šafářové, druhé dějství naopak získala stejným způsobem Czinková. Na počátku třetího setu se potom servis změnil spíše v nevýhodu, obě soupeřky ho ztratily dvakrát. Šafářová dokázala otočit stav z 1:3 na 4:3, ale v jedenácté hře prohrála podání znovu a Czinková si už premiérový titul z okruhu WTA nenechala vzít.

Čtěte také: Šafářová si v Québeku zahraje o pátý titul v kariéře

Šestadvacetiletá Czinková byla nasazená jako číslo pět, těsně pod Šafářovou. Na žebříčku je jen o dvě místa za českou hráčkou. Ta se s Maďarkou, která hraje stejně jako ona levou rukou, střetla poprvé v kariéře. Ve finále, které trvalo dvě hodiny a 16 minut, jí k úspěchu nepomohlo ani devět es.

Šafářová naposledy vyhrála turnaj loni ve Forest Hills, letos postoupila do finále poprvé. V Québeku si svými výkony zajistila 19.000 dolarů a 200 bodů do žebříčku.

Záhlavová-Strýcová získala na okruhu WTA čtvrtý deblový titul. Nejvýše nasazený pár ve finále porazil za rovnou hodinu 6:1, 6:3 švédsko-francouzskou dvojici Sofia Arvidssonová, Severine Brémondová-Beltrameová

 

Právě se děje

Další zprávy