Ambice del Potra rostou. Návrat domů? Jako v Hollywoodu

Sport Sport, Red Spo
17. 9. 2009 12:30
Argentinské město Tandil oslavovalo vítěze US Open
Juan Martin del Potro chce být světovou jedničkou
Juan Martin del Potro chce být světovou jedničkou | Foto: Reuters

Buenos Aires - V celé Argentině byste nyní hledali jen těžko slavnějšího člověka, než je Juan Martin del Potro - dvacetiletý tenista, který vyhrál v pondělí prestižní turnaj US Open.

Skoro dvoumetrový hráč porazil v pětisetové bitvě světovou jedničku Rogera Federera, a získal tak svůj první grandslamový titul v kariéře.

Jeho jihoameričtí příznivci mu navíc připravili po návratu domů bouřlivé uvítání. Už při příletu do Buenos Aires ho obklopily s prosbou o autogram stovky fanoušků.

Ještě větší slavnosti pak na del Potra čekaly v jeho rodném Tandilu, 350 kilometrů od hlavního města. To se speciálně pro jeho příjezd změnilo v místo nekončících slavností.

„To přivítání mě ohromilo. Cítil jsem se jako opravdová hollywoodská hvězda," žertoval na stránkách Eurosportu.

Čtěte také: Del Potro nespal: Můj další sen? Chci být Federer

Aby ne, del Potro se totiž stal druhým Argentincem, který po Guilermu Vilasovi US Open vyhrál.

A teď se mladý tenista, který nastoupil i v Ostravě v rámci čtvrtfinále Davis Cupu proti českému týmu, netají tím, že by se rád posunul ještě výše.

„Mým snem je být světovou jedničkou," uvedl jasně. „Roger (Federer) stále ještě vyčnívá nad zbytkem tenistů. Ovšem i takový Murray zažívá ohromný rok. Já se jim teď pokusím přiblížit," slíbil.

Pomoci mu může i blížící se Turnaj mistrů. Ten se koná v Londýně na konci listopadu.

„Vyhrát tento turnaj může být mým dalším cílem. Je dobře, že jsem se tam již kvalifikoval, a nemusím tak v dalších týdnech dělat nějaké kalkulace, jak se tam dostat," dodala světová pětka. 

 

Právě se děje

Další zprávy