Výlev a pokuta. Serena uznala: Udělala jsem chybu

Ivo Pospíšil, Red Spo
15. 9. 2009 14:25
Williamsová v semifinále slovně napadla rozhodčí

New York - Americká tenistka Serena Williamsová se oficiálně omluvila za podrážděné chování, jehož se dopustila ke konci semifinálového utkání US Open.

Bývalá světová jednička neunesla v nervózním závěru zápasu proti Kim Clijstersové všeobecný tlak a s vědomím nepříznivého stavu zasypala sprškou nadávek pomezní rozhodčí, která ji krátce po servisu zahlásila chybu nohou.

"Chci pozměnit své včerejší tiskové prohlášení a upravit ho tak, aby to vyznělo jasně. Omlouvám se první pomezní rozhodčí, Kim Clijstersové, celé Americké tenisové asociaci a hlavně tenisovým fanouškům za mé nevhodné chování," uvedla. 

Vyděšená rozhodčí vše nahlásila kolegyni na empiru s tím, že jí Williamsová měla vyhrožovat i smrtí.

Podívejte se: Video: S. Williamsová dostala za úlet rekordní pokutu

To však Američanka rezolutně popřela. "Jsem velmi hrdá žena s vírou a ctí. Uznám, když udělám chybu. Musím dát najevo všem mladým lidem, že jsem se chovala nevhodně a nic mě neopravňuje k tomu, aby se to stávalo. A to platí pro všechny sporty či jiné situace - ať už člověk vyhraje nebo prohraje, ať je rozhodnutí rozhodčího dobré nebo špatné."

"Ráda bych posloužila jako vzor. Všichni se učíme ze zkušeností, ať už jsou dobré nebo špatné. Já jsem si z toho vzala ponaučení a budu zase o něco lepším člověkem než dosud," uzavřela Williamsová. 

Ta dostala za své extempore rekordní pokutu 10 500 dolarů, přičemž jí hrozí i zákaz startu na okruhu WTA.

 

Právě se děje

Další zprávy