Postrach Rusek na US Open končí. Oudinová je vyřazena

Jakub Šafránek Jakub Šafránek, yac
10. 9. 2009 15:00
Oudinová došla až do čtvrtifnále

New York - Až ve čtvrtfinále skončila senzační pouť Američanky Melanie Oudinové tenisovým US Open. Spanilou jízdu sedmnáctileté tenistky ukončila ve dvou setech Dánka Caroline Wozniacká.

Než však mladá Američanka do čtvrtfinále dokráčela, dokázala z turnajového pavouka vyřadit hned čtyři Rusky a ještě si získat srdce diváků v New Yorku i po celém světě.

A to přitom nehrála proti žádným neznámým soupeřkám, vždyť na raketě až sedmdesáté hráčky žebříčku WTA skončily například Maria Šarapovová či Jelena Dementěvová.

Čtěte také:

Federer v semifinále US Open, americká senzace padla
Americká senzace US Open: Blondýna, co ničí Rusky

"Byla to pro mne dobrá zkušenost. skvěle jsem si tu zahrála. Doufám, že se za rok vrátím a budu ještě lepší," prohlásila po prohraném čtvrtfinále Oudinová.

Wozniacká se za vyřazení domácí naděje omlouvala

Před čtrnácti dny téměř neznámá hráčka se najednou musela vypořádávat s nárůstem popularity jak u médií, tak u fanoušků. I to možná hrálo ve čtvrtfinále roli.

Boty s nápisem
Boty s nápisem | Foto: Reuters

"Musela dělat tolik jiných věcí, že psychicky nebyla připravená tak, jak by měla," myslí si její matka Leslie. "Ale se zkušenostmi se naučí, jak to zvládat lépe."

Oudinové proti Dánce nepomohly ani růžovo-žluté boty s nápisem "věřím", které nosila během celého turnaje, a které ji možná pomohly i otočit poslední tři zápasy, v nichž shodně prohrála první set.

Proti deváté hráčce světa jí však již obrat nevyšel.

Wozniacká se po relativně snadné výhře 6:2, 6:2 v tradičním interview s vítězem přímo na kurtu omlouvala místním příznivcům, že vyřadila jejich favoritku.

"Omlouvám se, že jsem dnes Melanii porazila, vím že spousta z vás chtěla, aby dnes vyhrála Melanie," sdělila fanouškům devatenáctileté Seveřanka.

V semifinále Dánka narazí na Belgičanku Yaninu Wickmayerovou, přemožitelku Češky Petry Kvitové. Druhou dvojici tvoří Serena Williamsová a Kim Clijstersová.

 

Právě se děje

Další zprávy